Hoorn start proef met compostbakken in Risdam-Noord

HOORN – Dankzij een initiatief van buurtgroep Risdam-Noord Groen zijn er half januari twee compostbakken geplaatst in Risdam-Noord.

Één van de twee compostbakken is alleen bedoeld voor de initiatiefnemers. De andere compostbak is bedoeld voor buurtbewoners en staat bij de Ossenweide. De compost die bij de Ossenweide vrijkomt, kan worden gebruikt voor de naastgelegen theekruidentuin.

Milieuvriendelijk

Composteren is een milieuvriendelijke manier om mensen bewust te maken van hun rol bij het hergebruiken van afval naar grondstof. Composteren is naast milieuvriendelijk, ook een ingewikkeld proces. Wat er in deze compostbak mag, moet binnen een jaar omgezet zijn in compost. Wat er in de bakken mag, staat aangegeven op de borden.

Motie Buurtcomposteren

Het initiatief van de buurtgroep valt samen met de motie ‘buurtcomposteren’ van GroenLinks. De motie werd omarmd door wethouder Simon Broersma, met als toezegging om een proef te starten met buurtcomposteren in Risdam-Noord. Buurtgroep Risdam-Noord Groen kwam zelf met het idee om een proef te starten met het plaatsen van twee compostbakken. De ervaringen worden aan het eind van dit jaar geëvalueerd.

Deel dit artikel