RTV West-Friesland

WF7

Hoorn wijzigt beleid voor houders gehandicaptenparkeerkaart

HOORN – Vanaf 1 juni zijn er een aantal wijzigingen in het parkeerbeleid. De wijzingen gelden voor houders van een Gehandicapten Parkeer Kaart (GPK). Ook zijn de papieren kraskaarten voor bezoekers van inwoners van de binnenstad niet meer geldig vanaf 1 juni.

GPK-houders van buiten Hoorn

Vanaf 1 juni kunnen inwoners van buiten de gemeente Hoorn met een GPK niet meer overal gratis parkeren. Dit kan alleen nog op de volgende plaatsen:

  • de speciale gehandicaptenparkeerplaatsen
  • alle parkeerplaatsen in een blauwe zone (met een GPK is hier geen tijdslimiet aan verbonden)
  • parkeerplaatsen met een parkeerverbod of op een (woon)erf (blauwe schijf verplicht max. 3 uur)

Inwoners van Hoorn met een GPK

Inwoners van de gemeente Hoorn met een GPK kunnen een digitale parkeervergunning voor gehandicapten aanvragen. Met deze vergunning kunt u gratis parkeren op de betaald parkeerplekken in de gemeente Hoorn, met uitzondering van de parkeergarages. Hierover hebben alle GPK-houders in de gemeente een brief ontvangen. Wilt u de informatie nalezen? Kijk dan op de pagina Parkeervergunning gehandicapten.

Papieren kraskaart vanaf 1 juni niet meer geldig

Inwoners die in een parkeervergunninggebied wonen, kunnen per adres één gratis bezoekersvergunning aanvragen. Hiermee kunt u bezoekers tegen een voordelig tarief laten parkeren op plaatsen voor vergunningshouders (let op: dus niet op betaald parkeerplaatsen). Inwoners voor wie dit geldt, hebben begin dit jaar een brief ontvangen. De papieren kraskaarten zijn vanaf 1 juni 2022 echt niet meer geldig. Nog geen digitale bezoekersvergunning aangevraagd? Dat kan via de pagina Bezoekersvergunnning. Hier vindt u ook meer informatie over het gebruik ervan.

Reageer

Heeft u dit ook al gelezen

G-718ZS7GCQG G-LXZP5RH9MK