Hoorn ziet vooral kansen woningbouw rond de OV-knooppunten

Bessie Cooper

Venenatis pulvinar nunc arcu lorem ornare dictum ipsum. Ante at condimentum diam a aliquet eget amet massa tempor.

HOORN – Minister Hugo de Jonge gaat het bouwen op weilanden gemakkelijker maken. Dit moet er voor zorgen dat er op korte termijn ruim 200.000 extra woningen kunnen gaan worden gebouwd. Hoorn heeft zelf maar weinig weilanden meer maar richt zich vooral op  woningbouw rondom de OV knelpunten.

Wethouder Marjon van der Ven:” ‘Hoorn heeft weinig weilanden (meer). In de Bangert en Oosterpolder wordt de komende jaren afgebouwd. Hoorn ziet vooral kansen in op nieuwe ontwikkelingen rond de OV knooppunten, met de Poort van Hoorn en andere ontwikkelingen in de rand rond de binnenstad. Er wordt nu gewerkt aan plannen voor ruim 5.000 nieuwe woningen tot 2030. Dat aantal kan zelfs nog iets groeien.

De wethouder ziet vooral veel voordeel van bouwen rond bestaande infrastructuur omdat dat deze infrastructuur dan ook beter benut wordt. ‘Door de juiste type woningen te bouwen, dichtbij de voorzieningen en infrastructuur willen we vooral jongeren aan Hoorn binden en naar Hoorn aantrekken en senioren de kans geven om door te stromen naar een passende (gelijkvloerse) woning.

‘Ook binnen de regio Westfriesland ligt de focus voor woningbouw voornamelijk op ontwikkelingen rond centra en het openbaar vervoer. Meer ruimte voor bouwen in weilanden kan kansen bieden om de hoognodige woningen te bouwen, maar de nodige zorgvuldigheid is wel geboden. Het Westfriese landschap is een groot goed en een belangrijke kwaliteit. We moeten voorkomen dat dit teveel onder druk komt of zelfs verloren gaat,’ besluit de wethouder in haar reactie aan RTV West-Friesland.

Share this article

Related posts

Category

Category

Category

Category