RTV West-Friesland

Wethouder Broersma (links) met de afscheidnemende vrijwilligers van het bewonersoverleg.
test WF7

Hoorn zoekt naar nieuwe vorm Bewonersoverleg

HOORN – De vrijwilligers van het Bewonersoverleg Risdam-Zuid en Nieuwe Steen hebben donderdag 25 november afscheid genomen. Hoe nu verder? Deel uw ideeën over het bewonersoverleg of meld u aan als vrijwilliger.

Wethouder Simon Broersma heeft de vrijwilligers die afscheid nemen namens de gemeente bedankt voor hun inzet in de afgelopen jaren. De vrijwilligers van het Bewonersoverleg hebben zich onder andere ingezet voor meer kunst en de verkeersveiligheid in de wijk en de flora en fauna in de Risdammerhout. Ze organiseerden meerdere informatiebijeenkomsten, bijvoorbeeld over zorg aan zelfstandig wonende ouderen en de veiligheid in de wijk. Een koffieochtend voor mensen die daar behoefte aan hebben, zorgde voor meer contact en verbinding.

Hoe verder?

Tijdens de afscheidsbijeenkomst hebben de bewoners ook nagedacht over de toekomst van het Bewonersoverleg. Want het blijkt de laatste jaren steeds moeilijker om inwoners uit de wijk te betrekken via het overleg. Op welke manier kunnen en willen mensen wel meedoen? Misschien heeft u hierover ook ideeën over of wilt u meehelpen bij activiteiten voor de wijk? Neem dan contact op met wijkcentrum de Huesmolen via 0229 23 43 90.

Reageer

Heeft u dit ook al gelezen