Hoornse auteur Edith van Walsum lanceert nieuwe roman in Armenkerk

HOORN – Op 15 mei a.s. van 14.00 tot 17.00 uur wordt de prachtige nieuwe roman ‘HannaH’ van Edith van Walsum gelanceerd in de Armenkerk (het achterste deel van de Noorderkerk) aan de Veemarkt in Hoorn.

Het belooft een feestelijke middag te worden met een glaasje bubbels, speeches en gedichten. Er is muziek en een bescheiden expositie van kunstenaar Peter de Rijcke. Natuurlijk zal auteur Edith van Walsum, na het officiele gedeelte, haar boeken signeren.

Een feestje waar literatuur en kunst elkaar ontmoeten en u bent van harte welkom! In verband met de inschatting van het benodigde aantal boeken én bubbels, is het wel prettig wanneer u zich van tevoren aanmeldt. Dat kan via vandewaterhanneke@gmail.com of 06-46590516.

‘HannaH’ is de vijfde roman van de Hoornse auteur en verhaalt over Hannah en Karel die elkaar op jonge leeftijd ontmoeten. Hannah bruist van vitaliteit, is sensueel en luidruchtig. Ze heeft lak aan de burgerlijke moraal. Haar schoolvriendje Karel is schuchter, introvert en heeft een aversie tegen elke vorm van fysieke intimiteit. Als na een reeks stormachtige gebeurtenissen de wegen van Hannah en Karel elkaar opnieuw kruisen zijn ze verbijsterd door de wederzijds opstekende romantische gevoelens. Verbijsterd omdat ze weten dat de hindernissen die tussen hen in staan ongrijpbaar, maar wel reëel zijn. Kunnen zij zichzelf opnieuw uitvinden, voor elkaar wel te verstaan, zonder hun eigenzinnig temperament te verloochenen?

“‘HannaH’ is een bijzonder boeiend en interessant verhaal, geschreven in een indringende, maar tevens verfrissende, vernieuwende stijl die kriebelt, plaagt en nieuwsgierig maakt naar meer. De auteur maakt veel gebruik van suggestie, hetgeen een interessant perspectief biedt en de lezer de ruimte geeft zelf invulling te geven aan bepaalde zaken. De verhaallijn boeit bovenmatig en de  thema’s zijn fraai verpakt en op suggestieve wijze uitgewerkt.”

Deel dit artikel