RTV West-Friesland

Vuurwerkvandalen en hun vuurwerk verwoesten de inhoud van deze kledingcontainer.
Politiek

Hoornse fractie de Meij wil harder optreden tegen vuurwerkvandalisme

HOORN – Chris de Meij van de Hoornse fractie De Meij wil dat het college een einde gaat maken aan het voortdurende overlast veroorzaakt door vuurwerkvandalen. De maat is vol voor De Meij nu afgelopen weekend een kledingcontainer het slachtoffer is geworden van een groep vandalen die vuurwerk lieten ontploffen in de container waardoor de container en de inhoud zwaar beschadigd zijn geraakt.

De Meij zegt in vragen aan het college: “De kleding die door onze inwoners op deze locatie wordt verzameld liep daardoor grote brandschade op. En kwetsbare mensen die deze kleding goed kunnen gebruiken zijn hiervan de dupe. Dit soort acties kunnen we niet tolereren. Onze fractie wil dan ook weten of duidelijk is wie dit heeft gedaan. Wij hopen ook dat er bewoners zijn die iets hebben gezien en dit doorgeven aan de politie.

Lees ook: Extra inzet voorlichting en handhaving vuurwerkverbod Hoorn

Chris de Meij hoopt dan ook dat er camerabeelden zijn die kunnen helpen tot het opsporen van deze vuurwerkvandalen. De Meij wil dan ook van het college weten wat de financiële schade is die de gemeente Hoorn de afgelopen jaren heeft geleden veroorzaakt door illegaal en zwaar vuurwerk. Maar ook wil de Meij weten of er een meldpunt is voor de inwoners van Hoorn als zij melding willen maken dat er zwaar en illegaal vuurwerk wordt afgestoken.

Reageer

Heeft u dit ook al gelezen

G-718ZS7GCQG G-LXZP5RH9MK