Horeca gemeente Medemblik mag ook dit jaar haar terrassen uitbreiden

MEDEMBLIK – Het college van Medemblik heeft de horeca in de gemeente Medemblik ook voor dit jaar weer toestemming gegeven om de terrassen weer uit te breiden, zoals ook in 2021. De uitbreiding van de terrassen mag dit jaar tot uiterlijk 1 november 2022 duren.

Door de uitbreiding van de terrassen zullen bijvoorbeeld in Medemblik op de Nieuwstraat weer een aantal parkeerplaatsen en stukken openbare ruimte worden opgeofferd om zo de horeca de  ruimte te geven voor haar terrassen. Horecaondernemers die terrassen op eigen terrein hebben krijgen ook de mogelijkheid deze uit te breiden. Samen met de ondernemersvereniging MEVO gaat de Medemblik waar mogelijk maatwerk leveren om de horeca tegemoet te komen.

Wel betalen voor gebruik gemeentegrond

Door de tijdelijke uitbreiding worden er in Medemblik in de Nieuwstraat 6, Kaasmarkt 2 en Oosterhaven 4 parkeerplaatsen worden ingenomen. In Wervershoof zijn dit 4 plaatsen aan de Dorpsstraat. Voor alle terrassen geldt dat deze voor de bezoekers op een veilige manier worden ingericht. De financiële afwikkeling van de vergoeding voor gebruik gemeentegrond ten behoeve van terrassen wordt vrijwel budgettair neutraal afgehandeld.

In de normale situatie berekend de gemeente Medemblik € 17 m2 per jaar, dat reduceert de gemeente tot € 10 euro m2 per jaar. Hierdoor is de opbrengst nagenoeg gelijk aan het bedrag dat in de begroting is opgenomen.

Deel dit artikel