Horeca Hoorn mag twee jaar lang terrasafscherming neerzetten

HOORN – Deze winter én volgende winter mogen de horecaterrassen in Hoorn tijdelijk afgeschermd worden. Dit heeft het College van burgemeester en wethouders besloten als coronanoodmaatregel. Hiermee komt het college tegemoet aan de wens van de horeca.

Ook geeft het college zo invulling aan de motie van de gemeenteraad om de terrassen ook in de winter aantrekkelijk te maken, vooruitlopend op de pilot met permanente winterterrassen (start winter 2022/2023). Horecaondernemers kunnen hun terrassen tegen de gevel waarvoor al een jaarronde vergunning verleend is, van 1 november tot 30 april afschermen. Hiervoor is wel een vergunning nodig waarbij voorschriften gelden ten aanzien van (brand)veiligheid, geluid en voor het materiaalgebruik.

Zo snel mogelijk

Als gemeente doen we er alles aan om de vergunningen zo snel mogelijk te verlenen. Wethouder Arthur Helling: “De horeca is hard getroffen door de coronamaatregelen, nu opnieuw. Met het toestaan van terrasafschermingen kunnen ze het aantal zitplaatsen voor hun gasten op een veilige manier tijdelijk uitbreiden. We hopen dat dit een positief effect heeft op de omzet. We starten volgende winter ook met een pilot hoe we permanente winterterrassen op een duurzame manier kunnen toestaan, passend bij het historische straatbeeld van Hoorn. Hierover wordt binnenkort meer bekend. Ik kijk uit naar de plannen.

Deel dit artikel