Hovocubo verricht topprestatie door plaatsing bij laatste 16 Champions League

HOORN /JABLANICA – Was er een paar dagen geleden al historie geschreven door regerend landskampioen Hovocubo door voor het eerst een wedstrijd in de laatste 32 te winnen, zaterdagavond werd een nieuw hoofdstuk geschreven. In het hol van de leeuw werd thuisclub FC Mostar met 4-1 verslagen waardoor de Hoornaren voor het eerst naar The Elite Round gaan.

Vooraf was al bekend dat als Hovocubo minimaal gelijk zou spelen met 2 doelpunten of meer dat het dan geplaatst zou zijn. Maar het moest nog wel even gebeuren tegen de professionals van FC Mostar. De thuisclub, gevaarlijk met harde schoten en een keeper die het hele veld over kon gooien, begon furieus en stevig aan de wedstrijd maar de manschappen van trainer/coach Sander van Dijk waren bedacht op deze speelwijze en wisten bij vlagen het spel te dicteren tot grote frustratie van de tegenstander. Vaak werd er bij lichte overtredingen gezeurd om een gele kaart maar de arbitrage had de wedstrijd goed onder controle.

Tekst loopt door onder de afbeelding

Ook werden er enkele kansjes gecreëerd maar na een kwart wedstrijd was de beer los. Eerst schoot aanvoerder Mats Velseboer de 0-1 binnen en 17 seconden later verdubbelde Soufian Charraoui de score, 0-2, Mostar was een beetje van de rel maar schoort voor rust wel de aansluitende treffer binnen, 1-2. Na de pauze ontbrande er zich een strijd wat zijn weerga niet kende. Gele kaarten, overtredingen, en een paar 1 op 1 kansen voor Hovocubo was het beeld van de wedstrijd die zich in een hoog tempo voltrok.

Uiteindelijk ging FC Mostar in de slotfase spelen met een vijfde veldspeler en die gok pakte helemaal verkeerd uit want Iliass Bouzit en Mars Velseboer brachten de eindstand op 1-4 en plaatste Hovocubo zich bij de laatste 16 van de Champions League. Aanstaande 3 november zal in Nyon (Zwitserland) de loting zijn. Onnodig is om te vermelden dat voor de statistieken de Hoornaren ook de 3e helft glansrijk wonnen….