Hovocubo ziet kansen in Champions League

Foto: Hovocubo

HOORN – “Een mooie poule waarin ik kansen zie om de laatste 16 te halen van het toernooi.” Dat was de eerste reactie van Sander van Dijk, oefenmeester van regerend landskampioen Hovocubo, na de loting voor de Main Round in de Champions League. “De thuisclub, FC Mostar, is de ploeg waar we het meeste rekening mee moeten houden maar de kampioenen van Moldavië en Finland, die een voorronde moesten spelen, zijn ook niet voor niets geplaatst dus we zijn gewaarschuwd.” 

De Elite Round oftewel de laatste 16, dat is de Hoornaren nog niet eerder gelukt. Vorig jaar werd Hovocubo met opgeheven hoofd uitgeschakeld door Inter Movistar uit Spanje, een full prof organisatie dus moet het dit jaar maar eens gaan gebeuren. Met de kampioenen van Finland, Moldavië en gastland Bosnië en Herzegovina zijn de krachtsverschillen minimaal als je de beelden bestudeerd tenzij er op het allerlaatste moment bij een van de ploegen nog enkele buitenlandse “broodvoetballers” worden ingevlogen. Hovocubo is in ieder geval in goede doen want de formatie van trainer/coach Sander van Dijk staat keurig zonder puntverlies op de eerste plaats in de competitie en in de oefencampagne werd er prima gespeeld tegen de nummers 1 en 2 van Frankrijk.

De hofleverancier van Oranje uit Hoorn is in ieder geval klaar voor weer een Europees avontuur. Dinsdag 26 oktober gaat de delegatie de lucht in om op woensdag de eerste van drie wedstrijden te spelen. Gedurende het verblijf in Bosnië en Herzegovina zal er een dagelijkse update zijn van de belevenissen van het team op Social Media en zal er ’s avonds een kort Hovocubo-journaal zijn. Als de technische mogelijkheden het toelaten zullen op 27, 28 en 30 oktober de wedstrijden van Hovocubo LIVE worden gestreamd en van commentaar worden voorzien.

Deel dit artikel