HSV Sport 1889 trekt aan het langste eind in de semitopper tegen De Valken

ZWAAG – HSV Sport 1889 had zondag tegen De Valken een heel andere bezetting dan tegen st George vorige week, uitslag; 4-0. Thomas Groot en Damian Versteege geblesseerd en Martijn Hollak, Jorn Olijhoek, Jeoen van der Linde en Samir Maouid in de basis. Mark Slond een echte Jordanees uit Amsterdam had een van zijn spelers gestraft en niet opgesteld, omdat hij Feijenoord `s Europese wedstrijd belangrijker vond dan een training van zijn club.

Bij De Valken stond de belangrijke spelverdeler en aanvaller Kor Mantel wel als Basis speler vermeld, maar niet opgesteld. “Ben licht geblesseerd” zei hij vooraf aan de wedstrijd. “Misschien mag ik er voor enkele minuten inkomen”. Het duo Rick Boon en Jeremy Vreeker lieten er geen gras over groeien en gingen voortvarend vanaf de eerste minuut van start. De inzet van Rick Boon was goed, maar niet zuiver. De doelman van HSV Sport Mart Jager tastte mis maar gelukkig voor hem ging de bal over het doel. Ook invaller Giel Besseling had nog een kans, maar ook die werd niet verzilverd.

Tekst loopt door onder de foto

De Valken had tot de 29e minuut de beste kansen op een voorsprong. In die fase had Lino Westerik de 1-0 op zijn schoen, maar hij miste jammerlijk voor de ploeg uit Zwaag in de wijk Risdam Noord. Nee, de beste kansen waren voor Rick Boon en Jeremy Vreeker. De inzet van de laatste werd maar ternauwernood gered door Mart Jager. Even later weer een assist van Rick Boon en Chiel Besseling zag zijn bal naast het doel belanden. Rust 0-0.

Na de rust geen wissels en ook nu weer een allereerste aanval van het duo Rick Boon en Jeremy Vreeker die wederom geen doel trof. Jelle Boon had meer verdiend, maar door zijn eigen ontzetting kopte hij de bal naast het doel. HSV Sport hervond zich en kreeg zelfs een voorsprong bij het nemen aan hoekschoppen. Wat meestal kan worden uitgelegd dat het wel goed zat met de aanval van Sport. De derde hoekschop was dan ook doorslaggevend.

In een kluwen van spelers wist Nicolaas Groot de bal achter de goed spelende doelman van De Valken te deponeren 1-0.  De Valken was aangeslagen en vanwege familieomstandigheden moest Jeremy Vreeker zich laten vervangen, wat een behoorlijk aderlating was voor de ploeg uit Hem. HSV Sport speler Nicolaas Groot had zelfs nog de 2-0 op zijn schoenen, maar zijn vrije schop spatte uiteen op de lat.

Zowel trainer Mark Slond als aanvoerder René in de Betauw hadden een glimlach op hun gezicht van oor tot oor. Dit was vorige week anders dan tegen st George. De Valken ging met een kater naar huis en missen de kans op aansluiting met de top in de 4e klasse B.