Huis Bonck in Hoorn zoekt kernvrijwilligers

HOORN – Huis Bonck in Hoorn zoekt vanwege uitbreiding enthousiaste kernvrijwilligers, die de vele duizenden bezoekers per jaar gastvrij willen ontvangen.  

KERNVRIJWILLIGER

Bezoekers die aanbellen bij Huis Bonck zijn op bezoek bij koopman Bonck en zijn gezin in 1624. Die sfeer ademt het knusse huis. Als kernvrijwilliger heb je hierin een belangrijke taak. Naast het gastvrij ontvangen van bezoekers ben je verantwoordelijk voor het openen en afsluiten, het reilen en zeilen in het Museumhuis, het opmaken van de kassa, treedt je op bij calamiteiten, en ben je het aanspreekpunt voor collega-vrijwilligers. Je zorgt er mede voor dat de bezoekers terugkijken op een fijn bezoek.

Je brengt goede sociale en communicatieve vaardigheden met je mee, en bent pragmatisch en dienstverlenend ingesteld. Als kernvrijwilliger ben je twee dagdelen per week beschikbaar, en bij voorkeur in het weekend.

Specifieke voorkennis is niet nodig. Interesse in architectuur en/of de regionale geschiedenis is gewenst. Je bent woonachtig in de regio Hoorn. Je krijgt een vergoeding en een opleiding tot Bedrijfshulpverlener aangeboden.

Huis Bonck is vanaf april geopend op donderdag, vrijdag en zondag van 11-17 uur. Tot 1 april is dat van 12.30 – 16 uur. Het huis is bereikbaar per openbaar vervoer.

Open jij binnenkort als gastheer/ -vrouw de deur van deze unieke koopmanswoning aan de voormalige kade? Voor meer informatie en aanmelding mail of bel je naar Pauline Dorhout: p.dorhout@hendrickdekeyser.nl of 06-30335329.

Deel dit artikel