Huizen van ver boven het miljoen is niet meer uniek in Medemblik

Op de foto: Het huis van bijna 2 miljoen euro aan de Westerhaven in Medemblik.

MEDEMBLIK – Wie 10 jaar geleden had geroepen dat in de kern Medemblik huizen te koop zouden komen te staan van boven de miljoen euro zou waarschijnlijk zijn opgehaald door de mannen in witte jassen. 

Maar anno 2021 is een miljoen euro vragen voor je huis in Medemblik helemaal niet meer zo vreemd. Zelfs huizen die in 2019 niet voor 1.5 miljoen euro konden worden verkocht staan nu ineens weer voor bijna 2 miljoen euro op Funda.

De waarde van woningen in de gemeente Medemblik zijn zo explosief gestegen dat veel inwoners zich nu bijna of zelfs (stenen)miljonairs mogen noemen. Twisk is 1 van de kernen waar diverse herenboerderijen het miljoen of ver daar boven aantikken als vraagprijs. Maar ook in de andere kernen van de gemeente Medemblik staan al diverse woningen van rond het miljoen en daarboven te koop op Funda.

Als je goed zoekt kom je soms nog wel een ‘koopje’ tegen, zo staat op het Gedempt Achterom een appartement te koop voor net geen 200.000 euro, met alle kosten erbij gerekend zal je wel weer ruim boven de 200.000 euro uit gaan komen.

Het is gelukkig nog niet zo erg als in de regio Amsterdam waar je voor een kamer/keuken/slaapkamer al 400.000 euro moet neertellen.

Ondertussen is de vraag naar koopwoningen veel hoger dan het aanbod dus de enorme overbiedingen zullen nog wel een tijdje blijven.

Deel dit artikel