In 1 week tijd bijna 10.000 nieuwe coronabesmettingen in West-Friesland

WEST-FRIESLAND. Bedrijven die ondanks de versoepelingen de deuren weer moeten sluiten omdat het personeel met corona thuis zit, en veel beter wordt het nog niet. De afgelopen week zijn in West-Friesland bijna 10.000 nieuwe besmettingen met het Omikron virus gemeld door het RIVM.

Koploper is zoals altijd Hoorn waar in 1 week tijd 3324 nieuwe besmettingsgevallen werden gemeld, op de voet gevolgd door de gemeente Medemblik met 2010 nieuwe besmettingsgevallen. Maar ook de overige 5 gemeenten kregen met veel nieuwe besmettingsgevallen te maken, zelfs Enkhuizen waar het toch lange tijd goed ging melde 895 besmettingsgevallen en in een kleine gemeente als Opmeer ook nog altijd ruim 500 nieuwe besmettingsgevallen. Helaas is in de gemeente Koggenland een sterfgeval gemeld

Wel lijkt het aantal besmettingen over haar hoogtepunt heen te zijn en treedt er een daling op  maar snel gaat het nog zeker niet.  Het is dan ook nog maar de vraag of deze daling zich blijft voortzetten nu de coronamaatregelen verder gaan worden versoepeld en eind deze maand vrijwel geheel afgeschaft.

Landelijk werden er het afgelopen etmaal 55.011 nieuwe besmettingsgevallen geregistreerd, het aantal ziekenhuis opnames is wel verder opgelopen.

Minister Kuipers zal dinsdagavond on 19:00 uur vertellen welke maatregelen gaan worden versoepeld.

Deel dit artikel