RTV West-Friesland

Justitie

Inbreker supermarkt Wervershoof krijgt negen maanden cel

WERVERSHOOF – Een van de drie mannen die 25 augustus vorig jaar ’s nachts inbrak bij supermarkt Deen 25 aan de Dorpsstraat in Wervershoof is door de rechtbank in Alkmaar veroordeeld tot negen maanden cel, waarvan anderhalve maand voorwaardelijk. De straf geldt ook voor een poging tot inbraak in Haarlemmermeer eind 2019.

De 29-jarige Mohamed A. uit Amsterdam was één van de mannen die werd opgepakt nadat de politie lucht had gekregen van de inbraak. De inbrekers hielden flink huis in de supermarkt. Zij sloegen vooral hun slag bij de sigarettenafdeling. De inbrekers vulden een lege postzak met meer dan 200 pakjes sigaretten. 

De inbraak werd door een bewakingscamera vastgelegd. Toen de inbrekers wegreden uit Wervershoof reed een politieauto hen tegemoet. Er volgde een wilde achtervolging, waarbij de inbrekers eerst nog uit handen van de politie wisten te blijven.

Uiteindelijk crashte hun auto waardoor de inzittenden er hardlopend vandoor moesten. De politie slaagde er niettemin in de drie naderhand in de kraag te vatten.

Lees ook: Inbrekers supermarkt Wervershoof eindigden met buit in berm

Mohamed A. koos er twee weken geleden voor om zijn mond te houden over de inbraak. De rechtbank neemt hem kwalijk dat hij zijn verantwoordelijkheid niet wil nemen voor het misdrijf. Toch hebben de rechters A. een deels voorwaardelijke straf opgelegd, zodat hij hulp kan krijgen van de reclassering. De Amsterdammer verklaarde namelijk twee weken geleden dat hij een positieve draai aan zijn leven wil geven.

Reageer

Heeft u dit ook al gelezen