RTV West-Friesland

Justitie

Inbrekers supermarkt Wervershoof eindigden met buit in berm

WERVERSHOOF – De nachtelijke inbraak bij supermarkt Deen 25 augustus vorig jaar in de Dorpsstraat in Wervershoof is voor de drie inbrekers op een fiasco uitgelopen. De drie eindigden kort na hun misdrijf met hun auto in de berm, waarna het voor de politie een koud kunstje was om hen op te pakken.

Een van de inbrekers had een routekaart bij zich hoe ze het snelst bij de supermarkt in Wervershoof konden komen. De inspanning van de mannen om binnen te komen is met een bewakingscamera vastgelegd. Een grote kei ging door het winkelruit waarna de inbrekers naar binnen konden om aan de slag te gaan.

De aandacht van het drietal ging vooral uit naar pakjes sigaretten. Ze  namen er ongeveer 220 mee. De politie was gealarmeerd en al op weg naar de winkel. Toen de inbrekers op de vlucht sloegen, reed een politieauto hen tegemoet.

De bestuurder van de vluchtauto probeerde nog de politie te ontlopen, maar zijn rijgedrag werkte averechts. De auto kwam na een crash aan de kant van de weg te staan. De politie vatte de drie mannen in de kraag.

Een van hen, de 29-jarige Mohamed A. uit Amsterdam, zat dinsdag voor de rechtbank in Alkmaar. Hij wilde helemaal niets zeggen over het avontuur in Wervershoof. A. kon moeilijk ontkennen dat hij die bewuste nacht een van de arrestanten was, maar voor de rest hield hij zijn mond dicht.

De officier van justitie vond dat niet zo verstandig, omdat de Amsterdammer aangaf een ander leven te willen leiden en daarom begeleid te willen gaan wonen. De aanklaagster zag daar niets in zo lang de verdachte niet eerlijk was over zijn aandeel bij de inbraak. De officier eiste tenslotte een celstraf van negen maanden, ook voor een poging tot inbraak in de gemeente Haarlemmermeer eind 2019.

De raadsvrouw van A. pleitte toch voor een deels voorwaardelijke straf, zodat hij uitzicht kan houden op een positieve draai van zijn leven.

De rechtbank doet 1 maart uitspraak

Reageer

Heeft u dit ook al gelezen