Informatieavond Tuindersweijde-Zuid Obdam druk bezocht

OBDAM – Op dinsdag 2 november organiseerden de gemeente Koggenland en VOS Obdam een informatieavond over het vastgestelde voorontwerp bestemmingsplan van fase 1 Tuindersweijde-Zuid te Obdam in cultureel centrum De Brink.

Veel belangstelling

De avond werd zeer druk bezocht. Al voor 19.00 uur stroomden geïnteresseerden De Brink binnen. Over het algemeen waren de meeste bezoekers positief over het plan. Sommige mensen waren toch enigszins teleurgesteld omdat er nog geen concrete woningen en de daarbij behorende prijzen werden getoond. Hiervoor is het nog te vroeg in het proces. De planning die tijdens de avond gepresenteerd is op deze site te bekijken.

Vervolg van het proces

Vanaf nu wordt het proces tot vaststelling van het definitieve bestemmingsplan in gang gezet. Met alle termijnen die daarbij wettelijk in acht genomen dienen te worden, wordt er vanuit gegaan dat de vaststelling bestemmingsplan plaatsvindt in juli 2022.

Start verkoop

Als alles volgens planning verloopt, zal de start van de verkoop ook ongeveer juli 2022  zijn. Verkoop verloopt, net als in andere nieuwbouwplannen, met een loting waarvoor geïnteresseerden zich na de verkoopavond in kunnen schrijven.

Andere nieuwbouwplannen

Meer weten over nieuwbouwplannen in gemeente Koggenland? Zoals De Tuinen Ursem, Dubbelspoor in Obdam of Het Veer Avenhorn? Kijk dan op de site met informatie over deze projecten.

Deel dit artikel