Ingezonden brief: ‘Nederlandse economische vluchtelingen’

Het is een hot item in Nederland, vluchtelingen uit oorlogslanden die naar Europa komen om het oorlogsgeweld in hun land te ontvluchten, en direct komen de kreten van ‘Vol = Vol’ weer naar boven. Mensen die in totale angst leven, kinderen die hun leven wordt verwoest, omdat anderen elkaar naar het leven staan, vaak om hun geloof.

Met ware doodsangsten vluchten ze, alles achterlatend, naar veilige oorden, naar landen zoals die van ons in Europa in de hoop daar hun leven te kunnen opbouwen en de rust te vinden. Maar helaas wonen ook in Nederland mensen die ze het liefst nog gisteren dan vandaag terugsturen naar het oorlogsgebied.

Maar weten jullie dat er ruim 1 miljoen Nederlanders ons land zijn ontvlucht tijdens en de jaren na de Tweede Wereldoorlog in de hoop rust te vinden en een beter leven te kunnen opbouwen. Miljoen Nederlanders vertrokken naar landen als Canada, Australië, Nieuw-Zeeland, Zuid-Afrika en naar Zuid-Amerika. Of zijn wij dat vergeten? Of is dat niet te vergelijken met de mensen die nu op de vlucht zijn?

Stel dat al die landen vandaag besluiten om al deze Nederlanders, hun kinderen, kleinkinderen en achterkleinkinderen gaan opdragen hun spullen te pakken en het land te verlaten. ‘Ga maar terug naar Nederland,’ hoe zouden jullie dat vinden.. Want jullie willen precies hetzelfde doen met de vluchtelingen die onze kant op komen.

Natuurlijk weet ook ik dat het vinden van een geschikt huis een farce is, daarom zullen er weer AZC’s moeten worden geopend waar deze mensen (tijdelijk) kunnen gaan wonen. Je kunt deze mensen, net zoals de arbeidsmigranten, niet de schuld geven dat de overheid geen woningen kan en mag bouwen.

Maar ook nog even over die andere groep die de ‘Nederlander’ het liefst ziet vertrekken. De arbeidsmigrant. Deze mensen zijn helemaal niet nodig in Nederland als ‘De Nederlander’ eens zelf het werk gingen doen die zij nu moeten doen.. Maar in ons land wil zelfs een ongeschoolde minimaal 3000 euro per maand verdienen. Ja dat wil ik ook wel maar zal niet gebeuren met mijn LTS opleiding. Wees blij dat ze er zijn, anders had je geen eten op je bord, want jullie gaan niet in de regen het land op om de kolen van het land te halen.

Daarom mijn oproep aan de negatieve denkers. Doe eens normaal, het zijn ook mensen en nee, Nederland is nog lang niet vol.

Naam bekend bij de redactie

Op de foto: Aankomst Syrische vluchtelingen (Foto: Theo Annes)

Deel dit artikel