Inkomensondersteuning voor Hoornse ondernemers na Tozo

HOORN – De tijdelijke overbruggingsregeling zelfstandig ondernemers (Tozo) is per 1 oktober 2021 gestopt. Heeft u als zelfstandig ondernemer ook nu financiële hulp nodig? Misschien komt u in aanmerking voor de Bbz-regeling.

Bbz staat voor besluit bijstandverlening zelfstandigen voor gevestigde ondernemers. De regeling is bedoeld voor zelfstandigen met (tijdelijke) financiële problemen die het voortbestaan van hun bedrijf bedreigen.

Tijdelijke aanpassing Bbz-regeling

Van 1 oktober 2021 tot en met 31 december 2021 gelden er tijdelijk aangepaste regels voor de Bbz-regeling. Hiermee is het voor ondernemers makkelijker om na de Tozo-regeling gebruik te maken van de Bbz-regeling. Deze tijdelijke regeling stopt op 31 december 2021. Wilt u als ondernemer na deze datum weer een uitkering ontvangen? Dan moet u daarvoor opnieuw een aanvraag indienen en gelden weer de gebruikelijke regels van het Bbz.

Verschillen met Tozo

De Bbz-regeling wordt uitgevoerd door WerkSaam, maar is wel iets anders dan de Tozo-regeling. Zo moet u als ondernemer meer informatie over de eigen situatie en uw bedrijf geven en wordt ook bekeken of uw bedrijf levensvatbaar is. Kijk voor meer informatie en het aanvragen van de Bbz-regeling op de website van WerkSaam.

Deel dit artikel