Inlineskaters uit binnen- en buitenland naar het Radboud International Tournament

MEDEMBLIK/WERVERSHOOF – Het Radboud International Tournament (RIT) vindt van vrijdag 1 juli tot zondag 3 juli plaats in Wervershoof en Medemblik. Het record aantal deelnemers is dit jaar al verbroken, terwijl skaters zich nog steeds kunnen aanmelden.

De organisatie verwacht meer dan driehonderd skaters, onder meer toprijders uit België, Denemarken, Duitsland, Israël, Groot-Brittannië en Tsjechië. In Wervershoof beginnen vrijdag de kwalificatieronden voor de 200m tijdrit en een lange afstand. De finales starten vanaf 17.30 uur. Het programma start zaterdag som 09.00 uur met de voorrondes 1.000m en de eerste afstand voor de jongste rijders.

De RIT wordt om 12.00 uur groots geopend, gevolgd door de 200m finales van senioren en de finale van de 1.000m series, altijd goed voor mooie inhaalacties en sprints naar de finish.

Het publiek is van harte welkom langs de baan en het tegelpad rond de baan is door de vrijwilligers in Wervershoof verbreed. De toegang is gratis en voor bezoekers zijn drankjes en hapjes verkrijgbaar voor schappelijke prijzen. Kom vooral kijken op de baan aan Theo Koomenlaan 3 en moedig de rijders aan.

Toppers

Geniet van de jongste rijders die nu al internationale ervaring opdoen, tot de kunsten van de junioren en senioren toppers. Aan de start veel plaatselijk talent, zoals Kay en Rick Schipper uit Medemblik, Tim Kee uit Opperdoes, Jan en Melissa Mooijman en Janne Boos uit Wervershoof, Jet Fransen uit Andijk, Janne Berkhout uit Hauwert, Ivo de la Porte en Bente Kerkhoff uit Oostwoud en Maik Stam uit Hoorn.

In Medemblik wordt zaterdagavond het programma vanaf 17.30 uur weer opgepakt met een korte marathon en estafette koersen op topsnelheid, met vele topteams aan het vertrek. De sprint begint daar om 09.00 uur, gevolgd door lange afstanden voor alle categorieën. De finales staan vanaf 13.00 gepland. Iedereen is ook hier welkom. Inloop is gratis en catering aanwezig.

Deel dit artikel