Intal BV uit Opmeer verhuist bedrijf naar Schagen

OPMEER – Intal BV. uit Opmeer heeft een groot pand gekocht in Schagen, het pand was voorheen eigendom van Staalbouw Schagen maar stond leeg na het faillissement van het bedrijf eind 2017.  Intal haar huidige hoofdkantoor staat nu nog in Opmeer waar aluminium raam, deur- en vliesgevelsystemen worden ontworpen en gemaakt.

Intal vindt het belangrijk én vanzelfsprekend om een bijdrage te leveren aan het verbeteren van de wereld. “Wij geloven in duurzaamheid en een circulaire economie en zetten grote stappen om daaraan bij te dragen”, zegt Rudy Schipper van Intal. “Dat doen we op verschillende manieren: zo investeren we in onze mensen, een nieuw pand, onze producten, nieuwe technologieën en processen. We houden onze ecologische voetprint zo klein mogelijk, door bijvoorbeeld afval te scheiden, materialen zoveel mogelijk te hergebruiken en papierloos te werken.” Maar Intal gaat nog veel verder dan dat.

Voor de productie van onze aluminium kozijnen en vliesgevels werken we met circulair aluminium. Dit aluminium wordt op een energiezuinige manier in een optimaal ingericht productieproces verwerkt tot gevelproduct. Onze duurzame geveloplossingen voldoen aan de hoogste kwaliteitsnormen en isolatiewaarden. We werken volgens de LEAN-filosofie, Vooruitstrevend in circulariteit binnen de aluminium ramen-, deuren- en gevelbrancheHet ontwerp weerspiegelt Intal: duurzaam, circulair, open en transparant. Intal zal een afgeschreven, industrieel pand in Schagen op een circulaire manier transformeren tot een moderne en duurzame productielocatie inclusief hoofdkantoor. waarbij efficiëntie het uitgangspunt is. Daarnaast maken we gebruik van de allernieuwste machinetechnologie, waarmee we de doorlooptijd verminderen, een hogere productiviteit behalen en hoogwaardige producten creëren.

Als profielhuis en systeemverwerker ineen, waarbij Intal alles in eigen huis heeft en produceert, worden het aantal transportbewegingen tot een minimum beperkt. Schipper: “Het bruut aluminium komt binnen en verlaat ons pand als gereed product, met een minimale CO2-uitstoot en geen onnodig transport.” Aan de hand van een Environmental Product Declaration (EPD), dat op basis van een Levenscyslus Analyse wordt opgesteld, kan Intal aangeven hoe een product geproduceerd is en wat de mogelijke impact van het product op het milieu is. Iets wat vanuit regelgeving steeds vaker wordt gevraagd.

Bij Intal werken rond de 100 mensen en bij de vestiging in Medemblik worden isolatoren gefabriceerd. Deze vestiging blijft in Medemblik en verhuist niet mee naar Schagen.

Deel dit artikel