RTV West-Friesland

Foto: Guillaume Groen
Algemeen

Intermaris DOET!: Medewerkers aan de slag als vrijwilliger

HOORN – Medewerkers van Intermaris zetten zich van 16 tot en met 18 mei in als vrijwilliger voor verschillende klussen in Hoorn en Purmerend. Onder de noemer ‘Intermaris DOET!’ worden er onder andere tuinen opgeknapt, afval geraapt, maaltijden gekookt en wandelingen gemaakt.

De wijk in

Drijvende kracht achter dit initiatief zijn teamleiders Tanneke van den Berg en Daniëlle Rozemond: “Bij Intermaris doen we graag net dat stapje extra om onze huurders een fijn (t)huis te bieden. Als woningcorporatie houden we ons natuurlijk vooral bezig met het verhuren van onze woningen, maar het is minstens net zo belangrijk om oog te hebben voor de bewoners en wijken waar onze woningen staan. Als je weet wat er speelt, hoe de omgeving er uit ziet en wat bewoners bezig houdt, komt dat ten goede van je werk. Dan zie je waar en voor wie je het doet.

Veel van onze medewerkers komen al dagelijks in de wijk, maar we hebben ook collega’s die voornamelijk kantoorwerk doen. Voor hen is ‘Intermaris DOET!’ een mooie gelegenheid om achter hun bureau vandaan te komen en kennis te maken met de buurt. Daarnaast is het ook gewoon leuk om voor en met elkaar iets goeds te doen voor een ander.

Verven, wandelen of koken

In samenwerking met het Vrijwilligerspunt Westfriesland en stichting Present Purmerend zijn er verschillende klussen georganiseerd. Brigitta Posch is projectleider bij Vrijwilligerspunt: “We hebben gezocht naar verschillende activiteiten zodat er voor iedereen wat geschikts bij zit. Sommigen zijn heel praktisch, zoals tuinen opknappen en klussen op de kinderboerderij. En anderen wat socialer, zoals wandelen met ouderen of knutselen met kinderen. En in alle gevallen beteken je iets voor de bewoners.”

Strategisch adviseur HR Marili van Wijk koos er voor om te gaan wandelen met demente bewoners van verpleegtehuis Molentocht in Purmerend. “Ik koos voor deze klus omdat ik in mijn eigen omgeving ook met dementie te maken heb. Ik weet dat er een te kort aan vrijwilligers is en dat deze bewoners weinig naar buiten gaan.

Daarom is het extra waardevol om dit te doen. De mevrouw waarmee ik wandelde had al heel lang geen paardenbloem uitgeblazen. We hebben een bloem geplukt en samen alle pluisjes weggeblazen. De bewoners waren echt aan het genieten van de wandeling. Daarnaast is het leuk om dit samen met collega’s te doen. Zo spreek je elkaar een keer op een andere manier.”

‘Intermaris DOET!’ is losjes gebaseerd op NLdoet. Dit is de eerste keer dat Intermaris dit organiseert. Er doen in totaal 142 medewerkers mee aan meer dan dertig klussen in Hoorn en Purmerend. Tanneke: “We hopen natuurlijk dat iedereen zo enthousiast is dat we van ‘Intermaris DOET!’ een jaarlijks terugkerend evenement kunnen maken.”

Reageer

Heeft u dit ook al gelezen