Interview Janet Beers: het opkomend talent uit Hoogkarspel

Bessie Cooper

Venenatis pulvinar nunc arcu lorem ornare dictum ipsum. Ante at condimentum diam a aliquet eget amet massa tempor.

HOOGKARSPEL – Niet alleen Irene Schouten is een topper uit Hoogkarspel bij het marathon schaatsen, ook de nog jonge Janet Beers bijna 22 jaar (Sterrenbeeld Vissen)is een opkomend talent uit hetzelfde Hoogkarspel. “Mijn vader heeft mij schaatsen geleerd”, zegt ze vol trots.

Beide ouders volgen(den) hun dochters op de voet. Want allemaal zijn ze besmet het virus “schaatsen”. Janet rijdt op dit moment voor de gesponsorde ploeg OCRE/ Haak. Zij heeft haar bachelor Geneeskunde aan het VU in Amsterdam op zak. Een studie van 6 jaar.

Nu gaat ze voor coschappen en kijken in welke richting van de geneeskunde opgaat. “Het wordt waarschijnlijk Oncologie, maar misschien komt iets anders op mijn pad”. IJsbaan “De Westfries” is haar bijna vaste trainingsbaan. Maar het schaatsen heeft ze geleerd Op de Alkmaarse IJsbaan “De Meent”. Tijdens haar ontspannen rondjes laat ze andere schaatsers bijna stilstaan. In de zomermaanden zit zij zoals veel schaatsers op de fiets bij wielervereniging HRTC in Hoorn.

Tijdens de KPN marathon cup in Utrecht kreeg Janet een lelijke tik bij een valpartij van een schaats. Ze reed de wedstrijd wel uit en werd 35e terwijl zij haar specialiteit tijdens de massaprint wilde uitvoeren ontstond er een valpartij. “Ik viel niet maar kreeg wel die schaats tegen mij kin”.  In en voor de IJsbaan “De Westfries” spraken wij haar.

 

Share this article

Related posts

Category

Category

Category

Category