Inwoner Abbekerk krijgt werkstraf voor mishandelen vriendin

ABBEKERK – Een 28-jarige inwoner van Abbekerk kreeg donderdag van de politierechter in Alkmaar een werkstraf opgelegd van 40 uur en een voorwaardelijke celstraf van een week. Getinias E., die destijds met zijn gezin in Heerhugowaard woonde, mishandelde zijn vriendin op 2 augustus vorig jaar. Hij stompte haar meerdere keren hard in haar gezicht, waardoor ze een gekneusde neus, scheurtje in haar neus en blauw oog opliep. De baby van het stel was bij de mishandeling aanwezig.

De verdachte kwam niet opdagen op de zitting. Hij ontkende na de mishandeling bij de politie dat hij zijn vriendin had aangeraakt. Volgens hem was er wel een ruzie geweest en was zijn vriendin toen weggegaan. ,,Misschien is ze ergens tegenaan gelopen”, zei hij.

De man had enorm veel gedronken, zo bleek uit een blaastest. Volgens zijn vriendin wordt hij dan agressief. Buren hoorden geschreeuw tijdens de ruzie en hadden al vaker horen schreeuwen in het huis van het stel. De vriendin vluchtte na de mishandeling naar de buren en vroeg om hulp. Toen de politie kwam, had de stomdronken man zijn baby vast.

De officier van justitie vond het allemaal heel kwalijk. Zij eiste een werkstraf van 60 uur en een voorwaardelijke celstraf van een week, om te voorkomen dat de man nogmaals zal vervallen in huiselijk geweld. Ze maakt zich ernstige zorgen.

Ook de rechter vond het erg wat de man had gedaan. ,,Vooral in aanwezigheid van een klein kind.” Zij vond een werkstraf op zijn plaats en gaf de man ook een voorwaardelijke celstraf van een week als waarschuwing. De verdachte heeft niet willen spreken met de reclassering. Hij beloofde zijn advocaat op de zitting te komen, maar is voor zijn raadsman onbereikbaar.

Deel dit artikel