Inwoner gemeente Medemblik overleden aan gevolgen coronavirus

MEDEMBLIK – Helaas sinds lange tijd meldt het RIVM vandaag het overlijden van 1 inwoner van de gemeente Medemblik aan de gevolgen van het coronavirus, de laatste keer was 1 juni van dit jaar toen ook iemand overleed aan de gevolgen van het coronavirus. De afgelopen 24 uur zijn 51 mensen positief getest op het coronavirus een stijging van 17 ten opzichte van donderdag waardoor er nu gemiddeld 112,9 mensen positief testen per 100.000 inwoners.

Landelijk zijn de afgelopen 24 uur 16.287 mensen positief getest op het coronavirus, 3.187 meer dan het gemiddelde van de afgelopen zeven dagen (13100) Dit getal laat zien van hoeveel mensen op één dag gemeld is dat ze positief getest zijn op het coronavirus. Een deel van de meldingen zijn positieve testen van eerdere dagen, die later zijn doorgegeven. Het reproductiegetal is gestegen naar 1,21, 0,03 hoger dan de waarde van 25 oktober.  Gemelde aantal overleden COVID-19-patiënten 32, 6 meer dan de vorige waarde Dit getal toont het aantal COVID-19-patiënten waarvan op één dag aan de GGD gemeld is dat ze zijn overleden. Een deel van de overlijdens is van eerdere dagen, die later zijn doorgegeven.

Gemiddeld aantal ziekenhuisopnames per dag: 172

Dit is het gemiddelde aantal mensen dat per dag met COVID-19 is opgenomen in het ziekenhuis, inclusief de IC. Dit is een gemiddelde van de periode tussen 1 november en 7 november. Het getal is afgerond. De meest recente dagen tellen niet mee in het gemiddelde, omdat de cijfers over deze dagen nog niet compleet zijn.

Gewone ziekenhuisbedden bezet door patiënten met COVID-19: 1.402

33 meer dan de vorige waarde. Dit getal laat zien hoeveel ziekenhuisbedden (exclusief IC-bedden) bezet worden door patiënten met COVID-19.

Gemiddeld aantal intensive care-opnames per dag: 29

Dit is het gemiddelde aantal mensen dat per dag met COVID-19 is opgenomen op een intensive care-afdeling van een ziekenhuis. Dit is een gemiddelde van de periode tussen 2 november en 8 november. Het getal is afgerond. De meest recente dagen tellen niet mee in het gemiddelde, omdat de cijfers over deze dagen nog niet compleet zijn.

Deel dit artikel