Inwoner Hoorn moet de cel in, inwoner Enkhuizen vrijgesproken van mishandeling buschauffeur

MEDEMBLIK – De politierechter in Alkmaar gaf dinsdag Nigel G. uit Hoorn een celstraf van 6 weken, waarvan 3 weken voorwaardelijk voor diefstal bij Hotel Medemblik en voor mishandeling van een buschauffeur.

De 21-jarige G. ging op 20 mei op dievenpad bij het hotel samen met een andere man. Het tweetal jatte daar uit de koelkast twee lunchboxen en koffie. De eigenaar van het hotel zag dat even later gebeuren op camerabeelden en herkende G. Ook de politie herkende de verdachte van de beelden. De eis tegen G. was 5 weken celstraf, maar de rechter besloot de straf te matigen.

De rechter vond ook bewezen dat G. een buschauffeur had mishandeld op 25 maart van dit jaar. Hij was razend op de chauffeur, want die wilde hem niet meenemen omdat hij geen kaartje had. De chauffeur zei meerdere malen dat G. de bus moest verlaten, maar die weigerde dat. Toen pakte de bestuurder G. vast om hem naar buiten te werken, maar G. greep daarop de chauffeur in zijn nek. Die raakte daardoor lichtgewond. Hij had nadien rode striemen in zijn nek. De verdachte heeft de mishandeling bekend. Hij had dat naar eigen zeggen gedaan om los te komen.

G. zou ook een medewerkster van de Dekamarkt in Medemblik hebben bedreigd, maar de rechter vond niet dat daar genoeg bewijs voor was. Er waren geen getuigen van.

De rechter sprak een 34-jarige inwoner van Enkhuizen vrij van betrokkenheid bij de diefstal bij Hotel Medemblik. Een agent had die man herkend op de camerabeelden, maar de rechter vond dat bewijs onvoldoende. De eis tegen deze man was 3 weken celstraf.

Beide verdachten waren niet bij hun strafzaak aanwezig, maar stuurden wel hun advocaten.

Deel dit artikel