Inwoner Twisk vraagt college om voetpad langs Noorderweg

TWISK – Al ruim 40 jaar woont de briefschrijver in Twisk en nog steeds met enorm veel plezier. Maar nu heeft de briefschrijver toch wel iets waar als het even kan een oplossing vrij simpel is.

In een brief aan het college en de gemeenteraad van Medemblik schrijft de briefschrijver: “Sinds een aantal jaren hebben wij een ontzettend fijne wandel- en fietsroute rondom Twisk gekregen, waar heel veel gebruik van wordt gemaakt. Het vervelende is echter dat de route vanaf de waterberging naar de Noorderweg niet praktisch verloopt. Bij de Noorderweg aangekomen, moet men op de (auto) rijbaan de weg naar Twisk vervolgen, wat zeker tegen de schermer en in het donker ontzettend gevaarlijk is! Er lopen daar regelmatig mensen hun hond uit te laten, maar zijn letterlijk een gevaar op de weg.

Hoe mooi zou het zijn, om naast de Noorderweg een wandelpad aan te leggen, de ruimte leent zich daar namelijk ontzettend goed voor. Mocht een verhard pad om wat voor reden dan ook niet haalbaar zijn, dan is een schelpenpad of iets soortgelijks wellicht een idee. Ik hoop voor vele inwoners en bezoekers van Twisk, dat dit idee uitgevoerd zou kunnen worden.

Nu maar afwachten of het college en de gemeenteraad dit ook een goed idee vinden. Er is zelfs een kans dat hier het Hoogheemraadschap overgaat.

Deel dit artikel