Inwoner Voorthuizen veroordeeld voor zware mishandeling vrouw Wervershoof

WERVERSHOOF – De 60-jarige Hans D. uit Voorthuizen is door de politierechter in Haarlem veroordeeld tot een werkstraf van 150 uur en vier weken voorwaardelijke celstraf voor zware mishandeling van zijn vriendin in Wervershoof. De man gooide 1 mei vorig jaar bij een ruzie een dik wijnglas van korte afstand tegen het gezicht van het slachtoffer.

De vrouw liep daarbij een forse hoofdwond op die in het ziekenhuis moest worden behandeld. Ze kampt ruim een jaar later nog altijd met hoofdpijn en is bang dat er mogelijk glas is achtergebleven in haar hoofd. De Wervershoofse vroeg 3.600 euro schadevergoeding en smartengeld aan de rechter, maar die kende slechts een deel daarvan toe.

De relatie tussen de twee was in het begin goed, maar langzamerhand kregen ze steeds vaker ruzie en dat leidde weer tot lichamelijk geweld. Volgens Hans D. was er daarbij ook drank in het spel.

Op 1 mei vorig jaar had het stel ook weer woorden. Volgens D. ontstak hij in woede toen hij een klap kreeg van zijn vriendin. De man gooide daarop bovenhands een vol glas wijn recht in het gezicht van de vrouw. Die liep daarbij een hevig bloedende wond op.

Het slachtoffer zei dat het incident veel impact heeft gehad. ,,Ik had vreselijke pijn. Het leek alsof ik met een mes had gestoken.” Volgens de vrouw was het sprookje tussen de twee veranderd in een nachtmerrie. De Wervershoofse vroeg de rechter om een contact- én locatieverbod.

Hans D. zei dat hij spijt had. Hij heeft al ruim een jaar niet gedronken en wil zijn leven een positieve wending geven, zo zei hij.

De officier van justitie vond het incident extra ernstig, omdat het bij het slachtoffer thuis is gebeurd. Zij eiste een werkstraf van 200 uur en vier weken voorwaardelijke celstraf. Advocaat Jos Wiilemsen pleitte voor een fors lagere straf, omdat volgens hem alleen een eenvoudige mishandeling kan worden bewezen.

De politierechter kwam tot een ander oordeel. Zij legde D. wel een contact- maar geen locatieverbod op, omdat dit volgens de rechter onnodig is.

Deel dit artikel