Inwoners gemeente Medemblik zijn stevige drinkers

MEDEMBLIK – Dat blijkt uit cijfers van het CBS die ééns in de vier jaar een enquête-onderzoek uitvoert naar de drinkgewoontes van de Nederlanders. Uit de uitkomst van dit onderzoek blijkt dat negen tot tien procent van de inwoners van de gemeente Medemblik overmatig veel alcohol drinkt.

84 procent van de volwassenen in Medemblik drinkt wel eens alcohol. Daarvan is 9 procent ‘overmatige drinker’. Dit geldt voor mannen die in een week meer dan 21 glazen alcohol drinken – of vrouwen die 14 glazen nuttigen, blijkt uit cijfers van het CBS. Daarmee zijn de inwoners van de gemeente Medemblik niet de grootste drinkers, dat zijn de inwoners van Opmeer.

Daar drinkt 88% van de volwassenen wel eens alcohol waarvan 10% als overmatige drinker kan worden aangemerkt. Mannen drinken gemiddeld 21 glazen alcohol in een week en vrouwen 14 glazen alcohol in de week.

Koggenland volgt Opmeer op de voet wat het drankgelag betreft. 88 procent van de volwassenen in Koggenland drinkt wel eens alcohol. Daarvan is 9 procent ‘overmatige drinker’. Dit geldt voor mannen die in een week meer dan 21 glazen alcohol drinken – of vrouwen die 14 glazen nuttigen.

De inwoners van Hoorn drinken ook stevig maar wel het minst van West-Friesland, 81 procent van de volwassenen in Hoorn drinkt wel eens alcohol. Daarvan is 6 procent ‘overmatige drinker’. Dit geldt voor mannen die in een week meer dan 21 glazen alcohol drinken – of vrouwen die 14 glazen nuttigen.

De inwoners Drechterland: 84 procent van de volwassenen in Drechterland drinkt wel eens alcohol. Daarvan is 6 procent ‘overmatige drinker’. Dit geldt voor mannen die in een week meer dan 21 glazen alcohol drinken – of vrouwen die 14 glazen nuttigen.

De inwoners van Stede Broec: 85 procent van de volwassenen in Stede Broec drinkt wel eens alcohol. Daarvan is 6 procent ‘overmatige drinker’. Dit geldt voor mannen die in een week meer dan 21 glazen alcohol drinken – of vrouwen die 14 glazen nuttigen.

De inwoners van Enkhuizen: 83 procent van de volwassenen in Enkhuizen drinkt wel eens alcohol. Daarvan is 6 procent ‘overmatige drinker’. Dit geldt voor mannen die in een week meer dan 21 glazen alcohol drinken – of vrouwen die 14 glazen nuttigen.

Lees ook: Ambulance West-Friesland moest in 2020 57 keer uitrukken voor vergiftigingen van alcohol en/of drugs.

 

 

Deel dit artikel