Inwoners Koggenland gaan klussen voor het goede doel

KOGGENLAND – Op donderdag 26 mei (Hemelvaartsdag) organiseren de jongerenwerkers van gemeente Koggenland een nieuwe editie van de Goede Doelen Uitdaging. Bij dit jaarlijks terugkerende evenement zetten jongeren acties op touw om geld in te zamelen voor verschillende goede doelen.

In groepen van vijf tot tien jongeren organiseert ieder team een actie, zoals een sponsorloop of –fietstocht, of klusjes waarmee geld in wordt gezameld. Hierbij worden de jongeren begeleid door vrijwilligers en de jongerenwerkers van de gemeente. De deelnemers zijn tussen de 12 en 18 jaar oud en afkomstig uit Koggenland.

Goede keuze

De organisatie van de Goede Doelen Uitdaging selecteert vooraf een aantal goede doelen die in de omgeving veel waardering krijgen. De jongerenwerkers leggen uit wat de goede doelen doen en waar het verdiende geld aan ten goede komt, zodat de jongeren een goede keuze kunnen maken.

Inzet wordt beloond

Simon Spel, Ambulant Jongerenwerker gemeente Koggenland: ‘De jongeren mogen meedoen om te laten zien, dat zij zich op een positieve manier inzetten voor een gekozen doel. En daarmee geld inzamelen voor dat doel. Om de jongeren te motiveren en enthousiasmeren mogen alle deelnemers en begeleiders op vrijdag 27 mei op uitnodiging van de gemeente met een touringcar naar attractiepark Walibi Holland.’

Meedoen

Jongeren kunnen zich tot uiterlijk vrijdag 25 april opgeven voor de Goede Doelen Uitdaging, bij de jongerenwerkers van de gemeente Koggenland:

Geef van alle teamleden naam, adres, woonplaats, telefoonnummer, emailadres en geboortedatum door. Aan deelname zijn geen kosten verbonden. Het maximaal aantal deelnemers is 70. Geef je snel op want vol is vol!

Deel dit artikel