RTV West-Friesland

WF7

Inwoners Opmeer/Spanbroek denken mee over toekomst dorpscentrum

OPMEER – Van het centrum Opmeer-Spanbroek wil Opmeer een aantrekkelijk dorpscentrum maken voor iedereen. Ook wil de gemeente bekijken hoe de verkeersveiligheid in dit gebied verbeterd kan worden. Kortom, hoe zorgt de gemeente Opmeer ervoor dat er prettig worden gewoond, gewerkt, gewinkeld en geleefd in het dorpshart van Opmeer-Spanbroek

Een nieuwe gebiedsvisie: samen aan de slag

De gemeente Opmeer stelt daarom een gebiedsvisie op, waarin de grote lijn voor de toekomst staat. Deze gebiedsvisie wil het college van Opmeer vóór 1 januari 2023 gereed hebben. “Voor de toekomstige ontwikkelingen in het dorpshart van Opmeer-Spanbroek is de inbreng van de inwoners, de pandeigenaren, de horeca en de winkeliers en andere belanghebbenden belangrijk. Het gaat immers om een veilige werk- en leefomgeving”, vindt wethouder Herman ter Veen. “Wat willen we behouden en waar moet echt iets veranderen? Ik hoop daarom dat veel mensen willen meedenken. Van jong tot oud.”

Verkeersonderzoek

In juni wordt een verkeersonderzoek gehouden. Het college van Opmeer wil dan in kaart brengen welke maatregelen zij moeten nemen om de veiligheid van de verkeersgebruikers, het winkelplezier van de bezoekers en de economische belangen te waarborgen.

Doe mee aan de enquête

Wat vind u belangrijk? Waar bent u trots op? Wat wilt u veranderen? Ieder idee en iedere mening helpt voor een betere visie. Doe daarom mee aan de online enquête die gehouden wordt van 17 – 27 juni. Klik hier om de enquête in te vullen.

Kom naar de inloopavond op 5 juli

Tijdens de inloopavond presenteert het college de resultaten van het verkeersonderzoek en de online enquête. U kunt tijdens deze avond ook uw ideeën inbrengen op een digitale kaart. De inloopavond wordt gehouden op dinsdag 5 juli van 18.30 – 19.30 en 19.30 – 20.30 uur in het gemeentehuis van Opmeer. Aanmelden kan tot 1 juli door een e-mail te sturen naar communicatie@opmeer.nl. Wilt u aangeven welk tijdstip u het beste schikt?

Vragen?

Klik hier voor meer informatie. Staat het antwoord van uw vraag er niet bij, dan kunt u contact opnemen met de gemeente Opmeer, telefoon 0226 – 363 333, e-mail gemeente@opmeer.nl.

Reageer

Heeft u dit ook al gelezen

G-718ZS7GCQG G-LXZP5RH9MK