Inwoners Opperdoes zijn racende trekkers zat en willen nu oplossing

OPPERDOES – De kopjes die op tafel staan te trillen, de ramen die ritmisch rammelen als trekker met volle aanhanger nr. zoveel door het dorp rijdt. Ondanks vragen of het wat rustiger aan kan doen lijkt het er juist op dat ze er nog even een tandje bijzetten om zo snel mogelijk door het dorp te rijden.

Een trekker mag tegenwoordig 50km/u rijden maar met die snelheid door Opperdoes, waar een snelheidsbeperking is ingesteld op de meeste wegen, is 50km/u gewoon te hoog, vooral op de Nieuweweg waar de meeste huizen geen fundering hebben en direct op de grond staan zijn de trillingen die doordringen in de woningen een groot probleem.

Lees ook: In Opperdoes trillen de kopjes op tafel, ‘waar blijft die 30km/u’ roepen bewoners Nieuweweg

Ondanks smeekbedes van de bewoners lijkt de provincie Noord-Holland doof voor de oproep om de parallelweg van de Markerwaardweg nu eindelijk door te trekken naar de Wieringermeer om voor eens en altijd van de overlast af te zijn. Jammer genoeg heeft de provincie eerder laten weten dat zij niet weten wanneer dit probleem gaat worden aangepakt. De provincie is eerst bezig om rotondes elders in de N239 te realiseren, zoals bij Aartswoud.

Lees ook: LTO Noord wil duidelijkheid over aanleg parallelweg Markerwaardweg Opperdoes

Voor de bewoners van de Nieuweweg blijft het een verschrikking de zware snelrijdende trekkers die door het dorp rijden en niet alleen hun leefgenot verpesten maar ook de huizen beschadigen.

Deel dit artikel