Inwoners West-Friesland kunnen 26 maart weer gratis compost halen

WEST-FRIESLAND – De lente komt er aan. Tijd om weer lekker buiten in de tuin een kop koffie te drinken en genieten van de eerste bloemen die beginnen te bloeien. Verwen je tuin extra door de aarde te verrijken met een bijzondere grondstof: compost! Deze grondstof maakt HVC van jouw ingeleverde gft & etensresten. Kippenbotjes, klokhuizen en aardappelschillen vormen namelijk de basis voor compost. Om je te bedanken voor het scheiden van jouw gft & etensresten bieden HVC en de gemeenten op zaterdag 26 maart gratis compost aan.

Gratis compost

Net als vorig jaar biedt HVC op de locaties in Middenmeer en Purmerend de mogelijkheid om op een coronaproof manier gratis compost af te halen. Na aanmelding kunnen inwoners compost ophalen. Dat kan via de speciale drive-through, maar dit jaar is het ook weer mogelijk om zelf compost in bakken of zakken te scheppen.

Click & Collect Compost

Vooraf aanmelden voor deze Click & Collect Compost-actie is verplicht. Aanmelden kan via hvcgroep.nl/compost. Op het aanmeldformulier kies je een locatie en tijdvak waarin je langs wil komen. Hier kan je ook aangeven of je met een auto met aanhangwagen komt en die door HVC vol wil laten scheppen of dat je zelf compost komt scheppen. Vergeet dan niet om zélf een schep en bak of zak mee te nemen.

20 kilo compost uit een volle gft-bak

Iedere volle gft-bak van 140 liter staat gelijk aan ruim 20 kilo compost. Door compost te vermengen met tuinaarde verbetert de structuur van de grond en zorgt dat de grond regenwater goed kan opnemen. Bovendien activeert compost het leven in de bodem en slaat het voedingsstoffen voor planten op. Ook gaat compost bodemziekten tegen.

Meer informatie

De compostactie van HVC vindt plaats op zaterdag 26 maart bij de locaties in Middenmeer (Koggerandweg 1) en Purmerend (Netwerk 60-62). Inwoners mogen op afspraak gratis compost komen halen. LET OP: Het is verplicht om een aanhanger af te dekken met een zeil of net. Hierop staat een forse boete als je dit niet doet. Meer informatie over gft & etensresten en het scheiden van afval vind je op www.hvcgroep.nl/gft.

Deel dit artikel