RTV West-Friesland

Algemeen

Inwoonster Opperdoes: ‘Medemblik waar zijn de grafmonumenten van onze grootouders gebleven’

OPPERDOES – De inwoonster van Opperdoes keek raar op toen zij een wandeling maakte over de algemene begraafplaats in Opperdoes maakte en tot haar ontzetting zag dat diverse grafmonumenten waren verdwenen. Tot haar grote verbazing vond zij deze grafmonumenten terug achter de afvalcontainer waar zij wat afval in wilde gooien.

Maar ook werd de vrouw bij haar bezoek aan de Dorpskerk aan de Kerkebuurt tot haar ontzetting geconfronteerd met een kaalslag op de begraafplaats rond de monumentale kerk. ‘Dergelijke kaalslag heb ik nog nooit meegemaakt in andere gemeenten en zeker niet rondom monumentale kerken‘  aldus de vrouw. De vrouw is dan ook van mening dat dergelijke begraafplaatsen intact horen te blijven.

Maar de inwoonster van Opperdoes is nog niet klaar met de gemeente Medemblik, tot haar verbazing bleken ook de grafmonumenten van haar grootouders en die van haar man, zijn verdwenen en waar zij nooit bericht over heeft gehad vanuit de gemeente Medemblik.

Volgens de vrouw is er geen ruimtegebrek op de algemene begraafplaats en dus hoopt de vrouw dat de gemeente niet alleen financieel belang voorop heeft gesteld maar ook de menselijke maat met respect naar de overledenen hanteert.

 

Reageer

Heeft u dit ook al gelezen