RTV West-Friesland

Sport

Irene Schouten na 3x goud en 1x brons: ‘ik ben heel dankbaar’

HOOGKARSPEL – Het seizoen van Irene Schouten is geplaveid met met goud met aan de randjes glimmend brons als contrast. Een seizoen waarin er op de 3000 en 5000 meter niemand bij haar in de buurt kon komen, geweldige tijden neerzette. En dan vandaag mag ze zich ook nog de allerbeste Nederlandse schaatsenrijder noemen tijdens de Olympische Spelen.

Namen als Yvonne van Gennip heeft ze nu achter zich gelaten op de lijst van sporters die meededen aan de winter Olympische Spelen. Ook Ard Schenk heeft niet gepresteerd wat de geboren Zwaagdijkster heeft gepresteerd .

Tegen de NOS zei Irene dat het bijna niet beter kon maar direct daarna kwam de oude Irene weer naar boven door te zeggen dat het wel beter kon. ‘Van te voren had ik hier niet van kunnen dromen en dan valt alles ineens bij elkaar en dan is het toch wel een heel mooi moment waarvoor ik erg dankbaar ben.’

Dat alleen Irene Schouten zo presteert op de massastart ligt vooral aan het feit dat de ploeg van Jillert Anema de massastart serieus neemt en er hard voor traint .

Na thuiskomst staat Irene een paar drukke dagen te wachten, zo zal zij gehuldigd worden in Wervershoof en zal Hoogkarspel massaal gaan vlaggen.  Natuurlijk zal een trotse burgemeester van Drechterland de inwoonster van Hoogkarspel gaan huldigen.. Maar wanneer dit alles gaat plaatsvinden dat zal 1 dezer dagen bekend worden gemaakt.

Reageer

Heeft u dit ook al gelezen