Irene Schouten schaatst de concurrentie naar huis, als eerste vrouw ooit onder de 4 minuten op de 3000 meter op het ijs van Hamar

HOOGKARSPEL – Ze moest 5 seconden goedmaken op Miho Takagi en daarin slaagde ze in haar rechtstreekse duel met de leider van het klassement net niet maar op de manier waarop Irene de 3000 meter afwerkte moet de concurrentie toch te denken geven..

Met een tijd van 3:58:00 reed Irene het stokoude baanrecord van Gunda Niemann uit de boeken een tijd waar zelfs Miho Takagi en Antoinette de Jong niet bij in de buurt kwamen.

Het is nu zaak voor Irene dat zij niet teveel tijd gaat verliezen op Miho Takagi die een betere 1500 meter in de benen heeft dan Irene Schouten. Maar zoals het er nu voorstaat lijkt de wereldkampioene bij de Allrounders dit jaar uit Hoogkarspel te komen en moeten Miho Takagi en Antoinette de Jong het zilver en brons gaan verdelen.

Er is nog wel een outsider in de vorm van Ragne Wiklund, de Noorse schaatste voor eigen publiek een prima 3000 meter en nestelt zich vlak achter de kanshebbers op plaats 5.

Morgen nog de 1500 en 5000 meter en dan mag de vlag weer uit in Wervershoof en Hoogkarspel.. Er volgt na dit WK nog 1 belangrijk weekend, in Heerenveen waar de finale van de Worldcup gaan worden verreden.

Deel dit artikel