Ironman West-Friesland, houdt rekening met afgesloten wegen

WEST-FRIESLAND – Op 25 en 26 september vindt de tweede editie van het sportevenement IRONMAN Westfriesland plaats. IRONMAN Westfriesland is een triatlon, waarbij de deelnemers een afstand zwemmen, fietsen en hardlopen. Het zwemmen en hardlopen vindt plaats in Hoorn, het fietsparcours loopt door zeven West-Friese gemeenten. Het gehele weekend staan er vijf activiteiten en wedstrijden op het programma. Naast drie triatlon wedstrijden: IRONMAN 70.3, IRONMAN 5150 en IRONMAN 4:18:4, zijn er ook twee andere afstanden, namelijk een IRONKIDS-wedstrijd voor jeugd tot 14 jaar en de NightRun, een 5,5 km lange funrun zonder wedstrijdelement. 

Houd er rekening mee dat uw reistijd via de oversteekplaatsen langer duurt. Meer informatie over oversteekplaatsen, wegafsluitingen en tijden, plattegronden, omleidingsroutes en de straten die deel uitmaken van het parcours vindt u op www.bewoners.ironman.nl.

Spoedeisende hulp blijft uiteraard voor alle inwoners gegarandeerd. Met de hulpdiensten zijn afspraken gemaakt over het vrijhouden van nood- en calamiteitenroutes.

Informatie voor ondernemers

Zorg ervoor dat uw klanten, bezoekers, leveranciers en medewerkers tijdig op de hoogte zijn van uw bereikbaarheid. De plattegrond waarop het parcours is aangegeven, vindt u op www.bewoners.ironman.nl. Deze kunt u desgewenst digitaal verspreiden.

Aanmoedigen van deelnemers

Tijdens het evenement verwelkomt IRONMAN Westfriesland deelnemers vanuit de regio, Nederland en zelfs daarbuiten. Wij roepen u van harte op om hen aan te moedigen met uw buren of inwoners uit de wijk. U kunt de straat versieren en/of op die dag langs het parcours staan/zitten om de deelnemers aan te moedigen. Houd hierbij voldoende afstand van elkaar.

Meer informatie

De organisatie van IRONMAN Westfriesland is in handen van IRONMAN Nederland. De gemeente Enkhuizen en de provincie Noord-Holland ondersteunen dit sportfestijn. Heeft u vragen, dan kunt u telefonisch contact opnemen met IRONMAN Nederland via telefoonnummer 043 351 18 09. Tijdens het evenement is dit nummer ook als noodnummer in gebruik voor inwoners en ondernemers die aan het parcours wonen.

Deel dit artikel