Jamie Crafoord lanceert haar boek ‘Calm Your Tits’

Ze kwam de laatste weken met regelmaat op televisie en ook de schrijvende pers wist influencer Jamie Crafoord te vinden nadat bekend werd dat ze een boek over haar dramatisch verlopen borstvergroting had geschreven.

Dat boek, met de even pakkende als confronterende titel ‘Calm Your Tits’ beschrijft haar eigen lijdensweg, de rol van de medische wereld, maar ook de enorme zorgen die bijvoorbeeld Jamies’ ouders om hun dochter hadden tijdens haar snel verslechterende gezondheid na het inbrengen van de siliconenimplantaten. Het is echter vooral een waarschuwing voor al die vrouwen die een borstvergroting overwegen. Nu, achteraf, is de belangrijkste boodschap die Jamie al die vrouwen die een borstvergroting overwegen, mee wil geven: ‘Denk goed na, je bent mooi zoals je bent’!

Over enkele weken zal Jamie haar boek lanceren. Dat gebeurt op donderdag 25 november van 17.30 – 19.30 uur bij The Collection aan de Stadhouderskade 85 in Amsterdam. Aanmelden voor de lancering kan tot 22 november via info@calmyourtits.nl of door middel van een app naar +31624974797, onder vermelding van naam en het aantal personen.

Jamie besloot tot het schrijven van haar boek nadat ze haar siliconenprotheses had laten verwijderen die zoveel kwaad hadden aangericht in haar lichaam. Het was zelfs op enig moment zó erg dat ze ervan overtuigd was, het niet te zullen overleven. Nadat zij uiteindelijk besloot haar siliconenimplantaten te laten verwijderen, herstelde de populaire influencer en besloot zij met haar verhaal ook de vele andere slachtoffers te helpen.

Jamie richtte in eerste instantie haar platform Calm Your Tits op (www.calmyourtits.nl), dat binnen korte tijd immens populair werd. De vele reacties van lotgenoten leidde zelfs tot een petitie die bijna 30.000 keer werd getekend en is er inmiddels een rechtszaak in voorbereiding om de kosten van het verwijderen van de implantaten te verhalen op leverancier Allergan, toen bekend werd dat deze gebruik maakte van siliconen die een sterk verhoogde kans op lymfeklierkanker veroorzaakte. Hoewel de implantaten inmiddels niet meer geïmplanteerd mogen worden, lopen er nog tienduizenden vrouwen mee rond. De kosten van preventieve verwijdering – die gemiddeld zo’n € 4.000 bedragen – worden niet vergoed door de ziektekostenverzekeraars.

Om een nog breder publiek te bereiken met haar boodschap, schreef Jamie haar boek, ‘Calm Your Tits’, dat met ingang van 25 november dus overal te koop is. Een boek dat primair bedoeld is voor ál die vrouwen die –na een borstvergroting- lichamelijke klachten hebben of wellicht zelfs ook een verwijderoperatie hebben ondergaan, maar ook voor ouders en andere naasten van deze vrouwen. Zo komen ook Jamies’ ouders in het boek aan het woord over hun bedenkingen, zorgen en latere inzichten.

In haar boek komt ook de gezondheidszorg er niet ongeschonden vanaf. Niet alleen Jamie, maar ook haar vele lotgenoten worden vaak niet voldoende serieus genomen en aan het lijntje gehouden, waardoor de problemen van de slachtoffers alleen maar groter worden.

‘Calm Your Tits’ is derhalve een boek geworden voor een brede doelgroep en zeker niet alleen voor de slachtoffers zelf. Het boek is overigens voorzien van diverse foto’s die het verhaal ondersteunen. Het boek is inmiddels al te bestellen via: https://boeken.cafe/boek/calm-your-tits-jamie-crafoord/

Deel dit artikel