Jeugdschaak in De Schalm

WERVERSHOOF/WESTWOUD – Schaakvereniging Degoschalm-Revanche is op 28 september weer begonnen met een jeugdclub in Westwoud. Kinderen vanaf 7 jaar kunnen daar (beter) leren schaken. Bekendheid met het schaakspel is meegenomen, maar niet noodzakelijk.

Waarom vinden zoveel mensen, jong en oud schaken zo boeiend? Daar kom je alleen achter als je het spel zelf speelt. Het doel van schaken is de koning van de tegenstander te veroveren. In het begin lijkt dat ingewikkeld, maar je leert het snel. Het leuke is dat elke partij anders verloopt omdat er zoveel mogelijkheden zijn.

Schaken is net als leren fietsen of rekenen: eenmaal geleerd, vergeet je het niet meer. Je raakt er nooit op uitgekeken. Schaken is een universele taal. Kinderen uit de hele wereld kunnen met elkaar schaken. Via internet kunnen kinderen zelfs 24/7 een partijtje schaken.

Schaken is goed voor de ontwikkeling van de hersenen van kinderen. Het bevordert o.a. hun concentratievermogen, logisch denken, stimuleert hen om eerst na te denken en dan pas te doen en zorgt voor zelfvertrouwen.
De kosten voor een seizoen jeugdschaak zijn overzichtelijk: 25 euro, inclusief oefenmaterialen.

Ben je geïnteresseerd kom dan een keer op dinsdagavond van 19.00 uur tot 20.00 uur naar:

50 jaar Dorpshuis De Schalm

Dit jaar bestaat Dorpshuis De Schalm 50 jaar. Om dit te vieren heeft het stichtingsbestuur van De Schalm in samenwerking met de gebruikers van De Schalm een feestprogramma samengesteld in de maanden september t/m december. Ook wij presenteren ons op twee zaterdagmiddagen.

Op zaterdag 16 oktober De Schalm vanaf 13:00 uur voor de jeugd t/m 15 jaar een mooie middag met allerlei toernooispelvormen, schaakles, schaakpuzzels enz. Deelname is gratis. Op zaterdag 6 november De Schalm vanaf 13:00 uur voor iedereen die belangstelling heeft in schaken een schaakmiddag voor jong en oud. Er kan dan tegen elkaar geschaakt worden met ondersteuning van onze clubspelers, oplossen van schaakpuzzels enz.. Deelname is gratis.

Aanmelding via mail naar: secretaris@degoschalm.nl

Deel dit artikel