Jochem Bakker, kampioen dressuur bij special olympics, gehuldigd door Stede Broec

STEDE BROEC – De 43-jarige Stede Broecer Jochem Bakker werd op vrijdag 24 juni door wethouder Nico Slagter in het zonnetje gezet. Hij haalde zondag 12 juni een gouden plak op het onderdeel dressuur bij de Special Olympics Nationale spelen in Twente.

Een fantastische prestatie en ook een bijzonder moment voor Jochem en zijn moeder. Jochem en zijn moeder werden veertig jaar geleden geschept en als gezonde vierjarige smakte Jochem met zijn hoofd tegen het asfalt. Ook zijn moeder raakte gewond. Na een half jaar coma bleek dat Jochem een hersenbeschadiging had opgelopen. Hij moest alles opnieuw leren, maar bleek een vechter.

Op de mytylschool in Bergen kwam hij voor het eerst in aanraking met paardrijden, in het begin ging dat moeizaam, maar Jochem werd steeds sterker. Vandaag de dag is hij lid van VPG Opmeer en hij traint wekelijks bij manege Warnaar in Oude Niedorp. Vijf jaar geleden deed Jochem al eens mee met de Special Olympics. Door uitstel vanwege corona deed hij nu na 5 jaar, samen met 3000 andere meervoudig gehandicapte sporters weer mee. Jochem is een gedreven, sociaal mens, hij speelt bas in een band en doet naast paardrijden ook aan handboogschieten. Ook gaat hij elke week naar Gym extra van Vek-wik. Zijn ouders zijn ontzettend trots op wat Jochem bereikt heeft.

Deel dit artikel