Jongerenwerk Enkhuizen viert uitgebreid Halloween

ENKHUIZEN – Aankomend Halloweenweekend kun je op verschillende plaatsen terecht voor een potje griezelige gezelligheid.

Op vrijdag 29 oktober wordt jongerencentrum Inventas omgetoverd tot Haunted Mansion, zaterdag de 30e is er een spooktocht aan de Kerkbuurt in Wijdenes en op zondag 31 oktober wordt in jongerencentrum Cayen een horrorfilm gedraaid.

De samenwerking tussen het jongerenwerk uit de drie gemeenten is tot stand gekomen met medewerking van vrijwilligers, maar ook dankzij studenten van het Horizon College en het ROC van Amsterdam. In het verleden werd vaker samengewerkt in het organiseren van feesten voor jeugdigen. Nieuw is dat dat het Horizon College en het ROC van Amsterdam hier nu bij zijn betrokken. Twee leerlingen en een stagiaire helpen actief met de organisatie.

Samenwerken

“De corona-crisis heeft het vinden van een goede stageplek bemoeilijkt” vertelt Sascha Vriend. “Momenteel loop ik daarom stage bij het jongerenwerk van zowel gemeente Enkhuizen, Stede Broec en Drechterland. In Stede Broec wordt zij, bij de organisatie van het Haunted Mansion, bijgestaan door twee studentes van het Horizon College: Charel Oud en Kaylee van Weelden. Op die manier is deze inspanning in feite een samenwerking tussen vijf partijen: drie gemeentes en twee scholen.

Aanmelden

Het Haunted House is op vrijdag 29 oktober voor 10-14 jarigen te bezoeken van 16:30 tot 18:00 en van 18:30 tot 22:00 uur voor 14-plussers.

Aanmelden is verplicht en entree is €2,50 p.p., te voldoen aan de deur van JC Inventas.
De spooktocht in Wijdenes is zaterdag 30 oktober op de Kerkbuurt 52, begint om 19:00 voor kinderen tot 12 jaar en om 21:00 kunnen 12-plussers meedoen. Aanmelden kan via www.hetwijdenest.nl.

De film in Cayen zondag 31 oktober begint om 19:00 uur en is vanaf 13 jaar te zien. Zowel de film als de spooktocht zijn gratis te bezoeken.

Deel dit artikel