Kaap Hoorn-trofee voor schipper Jet Sluik

HOORN – Zondag 31 oktober heeft burgemeester Jan Nieuwenburg de Kaap Hoorn-trofee uitgereikt aan Jet Sluik. De Kaap Hoorn-trofee is voor schippers van zeiljachten die Kaap Hoorn hebben gerond, volgens het reglement van de Stichting Nederlandse Kaap Hoorn-vaarders.

Kaap Hoorn is het zuidelijkste puntje van Zuid-Amerika. Wanneer een kapitein/schipper van een zeiljacht Kaap Hoorn rondt, komt hij of zij in aanmerking voor de titel Kaap Hoorn-schipper. De kapitein/schipper krijgt ook de bijbehorende Kaap Hoorn-trofee met erepenning. Overige bemanningsleden van het schip ontvangen de titel Kaap Hoorn-zeiler en eveneens de erepenning.

Twee trofeeën in één familie

Eind 2019 rondde kapitein Jet Sluik (1983) Kaap Hoorn met haar bemanningsleden op het schip TECLA. Met datzelfde schip rondde broer Gijs (1981) in 2013 ook al Kaap Hoorn, met onder meer zijn zus Jet als stuurman. Dat maakt dat er nu in één familie twee Kaap Hoorn-schippers zijn.

Uitreiking

De uitreiking van de Kaap Hoorn-trofee vond plaats tijdens de jaarbijeenkomst van de Stichting Nederlandse Kaap Hoorn-vaarders, in de Oosterkerk. Jet Sluik kon de trofee zelf helaas niet in ontvangst komen nemen omdat zij op zee zit. De heer Robin Snouck Hurgronje, bekende van de familie Sluik, gepensioneerd kapitein-ter-zee bij de Koninklijke Marine en onder meer voormalig kapitein van de Clipper Stad Amsterdam, nam de trofee namens Jet Sluik in ontvangst.

Deel dit artikel