RTV West-Friesland

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Barrelhouse in Twisk

20 februari @ 14:30 - 16:00

Sinds het bestaan wordt Barrelhouse “ winnaar Edison Jazz/World 2020 “ geroemd om de energieke, enthousiaste live optredens met als middelpunt de krachtige warme stem van Tineke.

Zo’n vijftien jaar geleden ontdekte Barrelhouse hoe goed akoestisch optredens bij hun pasten. De intieme hypnotiserende kracht van de blues, met al de nuances, maar ook de energie, uitbundig en extrovert. Iedere noot kan gehoord worden, de opwinding zit niet speciaal in het volume. Nu dus  in de Theaterkerk Hemels inTwisk.

De Blues, de eerste opnames werden zo’n honderd jaar geleden gemaakt, in het diepe Zuiden van de VS. Een zanger met alleen zijn gitaar. De blues is niet meer weg te denken uit de jazz en de popmuziek. Sinds vijfenveertig jaar haalt Barrelhouse de inspiratie uit de blues, speelt de blues, maar zoekt zijn weg ook over de paden van de folk, country, jazz en soul. Klein en verstild, en rijk en uitbundig, centraal altijd de intrigerende, warme stem van Tineke. In vijfenveertig jaar heeft Barrelhouse meer dan 2000 concerten gespeeld. Maar ieder concert heeft de inzet en het enthousiasme alsof  ’t het eerste concert is.

In ongewijzigde bezetting:

  • Tineke Schoemaker zang
  • Johnny LaPorte gitaar
  • Guus LaPorte gitaar
  • Han van Dam piano
  • Bob Dros drums
  • Jan Willem Sligting contra bas, accordeon, harmonica

Het optreden van Barrelhouse is “uitverkocht” ! Als er voor 20 februari versoepelingen komen of er zijn mensen die toch niet willen komen is er misschien toch nog plaats. Daarom maken wij een wachtlijst. U kunt voor het opgeven van deze lijst een mail ( met het aantal kaarten ) sturen naar : theaterkerkhemels@gmail.com.

Gegevens

Datum:
20 februari
Tijd:
14:30 - 16:00
Evenement Categorie:
Evenement Tags:
, , , , ,

Organisator

Theaterkerk Hemels
Telefoon:
0621 26 09 08
E-mail:
theaterkerkhemels@gmail.com
Bekijk de site van Organisator

Locatie

Theaterkerk Hemels
Dorpsweg 121
Twisk, 1676 GH
+ Google Maps
Telefoon:
0621 26 09 08
Bekijk de site van Locatie

G-718ZS7GCQG G-LXZP5RH9MK