RTV West-Friesland

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Klassiek in de Kerk met Josefien De Waele

27 februari @ 10:30 - 11:00

€5,

OBDAM – Een korte harppassage in een kinderprogramma was genoeg om Josefien De Waele op jonge leeftijd te fascineren. Haar interesse voor het instrument werd al snel een passie en op 9-jarige leeftijd startte ze met het beoefenen van de harp onder begeleiding van Annelies Boodts.

Josefien studeert in 2022 af aan het Conservatorium van Amsterdam in de masteropleiding orkestspel, een grote passie van haar. Op het CvA krijgt ze les van welbekende harpisten als Sandrine Chatron, Erika Waardenburg, Gwyneth Wentink en Miriam Overlach.

Daarnaast vervolledigt ze een tweede academische master aan het Koninklijk conservatorium in Gent, onder begeleiding van Arielle Valibouse (solo harpiste Vlaamse Opera, docente aan KASK Gent). In september 2021 ontving Josefien een eerste prijs met felicitaties en speciale vermelding van de jury op het ‘Concours International Jeunes talents en musique classique’. Enkele maanden eerder was ze één van de finalisten tijdens de ‘Glowing Harp Competition 2021’ in Kharkiv; Oekraïne.

Ook daarvoor viel ze meermaals in de prijzen op nationale en internationale muziekconcours, waaronder prijzen op het internationaal harpconcours ‘Félix Godefroid’ (2017), het internationaal muziekconcours ‘Petar Konjovic’ te Belgrado, Servië (2015), BeNeLux harpconcours ‘Harpegio’ (2014/2010) en het muziekconcours ‘Marnixfactor’ (2013).

Dit gaf haar de kans recitals te geven op het ‘Seduced by Harps’ festival (2014) en te soleren op de 20e editie van Harpe Diem (2013).

Als orkestmuzikante werkte ze samen met dirigenten Marc Wigglesworth en Anthony Hermus in het Nationaal Jeugd Orkest (NJO) en de welbekende Vasily Petrenko en Stéphane Denève in het Europees Jeugd Orkest (EUYO).

Met deze orkesten speelde ze in zalen als Concertgebouw Amsterdam, Konzerthaus Berlin, Elbphilharmonie Hamburg, Royal Opera House Muscat, Grand Auditorium Philharmonie Luxembourg, Rudolfinum Praag, Ateneul Român Boekarest, Teatro Nuovo Giovanni Udine, Congresshalle Saarbrücken,…

Ook op vlak van kamermuziek is Josefien erg actief. Met de Franse fluitiste Camille Schneegans vormt ze een vast duo en samen wonnen ze een eerste prijs op het ‘Kamermuziekconcours Gelre’ in september 2021.

Foto aangeleverd

In 2019 speelde ze op de ‘Chamber Music Academy’ in Ferrara, waar ze samenwerkte met leden van het Chamber Orchestra of Europe (COE).

Gegevens

Datum:
27 februari
Tijd:
10:30 - 11:00
Kosten:
€5,
Evenement Categorieën:
,
Evenement Tags:
, , , , , , ,
Site:
http://brakenkerkje.nl/reservering

Organisator

Braken Kerkje Obdam
Telefoon:
0226-45 28 88
E-mail:
brakenkerkje@hotmail.com
Bekijk de site van Organisator

Locatie

Braken kerkje Obdam
Dorpsstraat 38
Obdam, 1713 HJ
+ Google Maps
Telefoon:
0226-45 28 88
Bekijk de site van Locatie

G-718ZS7GCQG G-LXZP5RH9MK