RTV West-Friesland

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Klassiek op Zondag – Pieter Wispelwey

15 mei @ 11:00 - 12:30

€17,50

Pieter Wispelwey behoort tot de eerste generatie cellisten die zowel de moderne als de barokcello meester is. Met zijn gevoel voor stijl, gecombineerd met zijn eigen authentieke interpretatie en een fenomenale techniek won hij de harten van vele recensenten en publiek. Zijn repertoire reikt van Bach tot hedendaagse werken en speciaal voor hem geschreven composities.

De in Haarlem geboren Wispelwey werd bij de ontwikkeling van zijn muzikale persoonlijkheid begeleid door verschillende grootheden: in zijn jeugdige jaren in Amsterdam door Dicky Boeke en Anner Bijlsma, en later door Paul Katz in de Verenigde Staten en William Pleeth in Groot-Brittanië. In 1992 ontving hij als eerste cellist de Nederlandse Muziek Prijs.

Hij soleert met de meest toonaangevende orkesten wereldwijd, zoals het Boston Symphony Orchestra, de Tokyo Philharmonic, het London Philharmonic Orchestra.  Door zijn terugkerende optredens van Parijs tot Buenos Aires heeft Pieter Wispelwey een reputatie opgebouwd als een van de meest charismatische musici ter wereld.

Zijn indrukwekkende discografie, behelst ruim 40 CD-titels bij de labels Onyx, Channel Classics en Evil Penguin, waarvan er meerdere met internationale prijzen bekroond werden. De Bach Suites nam hij driemaal op en de Bach-Marathon waarbij hij tijdens één enkel concert de 6 suites voor cello solo van JS Bach uitvoert, behoren tot de absolute wereldtop.

Dit concert wordt mede mogelijk gemaakt dankzij WFO Notarissen.

Gegevens

Datum:
15 mei
Tijd:
11:00 - 12:30
Kosten:
€17,50
Evenement Categorie:
Evenement Tags:
, , , , ,
https://www.hetpostkantoor.info/tickets/?tid=2201

Organisator

Het Postkantoor
Telefoon:
0228 743 910
E-mail:
info@hetpostkantoor.info
Bekijk de site van Organisator

Locatie

Het Postkantoor
Hoofdstraat 17
Bovenkarspel, 1611AA
+ Google Maps
Telefoon:
0228 743 910
Bekijk de site van Locatie

G-718ZS7GCQG G-LXZP5RH9MK