RTV West-Friesland

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Maartje & Kine met Speelbeesten II in De Drom

5 februari @ 20:15 - 22:30

€18,

ENKHUIZEN – Maartje & Kine maakten van de coronanood een deugd. Afgelopen winter stapten ze in hun busje en reden naar Kines thuisland Noorwegen. Geïnspireerd door een sneeuwwitte wereld schreven ze over onderwerpen die ze tot dan toe niet aandurfden – die ontbrekende kinderwens, ontspoorde liefdes en de eerste tekenen van dementie bij een van de ouders. Toen de auto door bevroren diesel niet meer startte, trokken ze per hondenslee verder naar inheemse volken en leerden ze de joik – het traditionele gezang van de Sami – en de kulokke – een oeroude zangtechniek om je koeien te lokken in de bergen. In ‘Speelbeesten II’ brengen ze hun Noorse ervaringen naar de Nederlandse theaters. Want als niemand op vakantie naar Noorwegen kan, dan halen wij Noorwegen wel naar Nederland.

Aangejaagd en opgejut door de gelauwerde schrijver Peer Wittenbols springen ze voor de hongerige leeuwen: met een rijke verzameling nieuwe nummers en acts klimmen ze in hier in de Drom de bühne op. Persoonlijk, gedurfd en veelzijdig maar zoals altijd muzikaal, humoristisch en verfrissend.

De NTR zond de documentaire Maartje & Kine Buigen Niet uit, over het schrijfproces van ‘Speelbeesten II’. Deze was in mei te zien op NPO3. Heb je ‘m gemist? Maartje en Kine Buigen Niet is nog terug te kijken via NPO Start! De trailer voor de docu kan je hier terugkijken.

Maartje & Kine trekken sinds enige jaren door Nederland met hun humoristisch-virtuoze theatershows. U kunt ze kennen van hun YouTube hit ‘The Groninger Rhapsody’ en optredens bij Opium op Oerol, DWDD, Podium Witteman, Lowlands of Concert at Sea.

Gegevens

Datum:
5 februari
Tijd:
20:15 - 22:30
Kosten:
€18,
Evenement Categorie:
Evenement Tags:
, , , ,
Site:
https://tickets.drom.nl/shop/tickets.php?showid=686

Organisator

De Drom
Telefoon:
0228 312 076
E-mail:
info@drom.nl
Bekijk de site van Organisator

Locatie

De Drom
Paktuinen 1
Enkhuizen, 1601 GD
+ Google Maps
Telefoon:
0228 312 076
Bekijk de site van Locatie

G-718ZS7GCQG G-LXZP5RH9MK