RTV West-Friesland

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Orgelconcert Anton Doornhein in Venhuizen

9 april @ 19:30 - 21:30

€15,

VENHUIZEN – Anton Doornhein (1960) werd geboren te Rijnsburg. Al vroeg bleek zijn interesse voor het orgel; op negenjarige leeftijd kreeg hij zijn eerste orgellessen bij Nico de Raad te Katwijk. Na het behalen van diverse diploma’s ging hij in 1978 naar het Rotterdams Conservatorium. Hier studeerde hij hoofdvak orgel bij Jet Dubbeldam. De studie sloot hij af met de diploma’s Docerend Musicus en Uitvoerend Musicus. Verder behaalde hij hier ook diploma’s voor pianospel.

Na zijn opleiding nam hij deel aan diverse cursussen, o.a. bij Albert de Klerk en Kamiel d’Hooghe. Verder volgde hij interpretatielessen bij Marie Louise Langlais-Jaquet aan het ‘Conservatoire International de Musique’ te Parijs, die bekroond werden met een unanieme toekenning van de Grand Prix.
Anton Doornhein is o.a. werkzaam als muzikaal balletbegeleider aan het Rotterdams Conservatorium (Codarts) en als organist in de Dominicuskerk (Het Steiger) in Rotterdam. Van zijn spel verscheen een groot aantal cd’s.

Op zaterdag 9 april 2022 geeft de vermaarde musicus Anton Doornhein een mooi orgelconcert op het unieke- en fraaie Pels orgel in de Hervormde kerk aan de Kerkweg 113 te Venhuizen. Via een scherm kunt u meekijken op de speeltafel! Het concert begint om 20.00 uur, kaarten zijn vanaf 19.30 uur à € 15 aan de kerk verkrijgbaar (gepast contant).
Meer info:  www.zingenenzo.com

Gegevens

Datum:
9 april
Tijd:
19:30 - 21:30
Kosten:
€15,
Evenement Categorie:
Evenement Tags:
, , , , ,

Organisator

Zingen en zo
E-mail:
info@zingenenzo.com
Bekijk de site van Organisator

Locatie

Hervormde kerk Venhuizen
Kerkweg 113
Venhuizen,
+ Google Maps

G-718ZS7GCQG G-LXZP5RH9MK