RTV West-Friesland

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Repaircafé De Brink Obdam

15 december 2021 @ 09:30 - 11:30

OBDAM – Waarom Repair Café? In Nederland gooien we ontzettend veel weg. Dingen waar bijna niets mis mee is en die na een eenvoudige reparatie weer prima bruikbaar zouden zijn. Het Repair Café brengt daar verandering in!

Elke derde woensdag van de maand, van 09:30 tot 11:30 – zullen er enthousiaste, handige klusjesmannen aanwezig zijn die gaan proberen uw kapotte spullen te repareren. Dit kan van klein huishoudelijke apparaten (die onder uw arm mee te nemen zijn) tot een bolletje vervangen van uw fietslamp. Er zullen twee dames zitten met een naaimachine. Heeft u kleding waarvan een knoopje af is of een zoompje los zit en u bent niet in staat dit te maken dan kunnen zij u daarbij helpen. Zelf blijft u erbij zitten en kunt u meekijken hoe ze uw spullen repareren zodat u het misschien de volgende keer zelf kunt. Het repareren is gratis en terwijl u wacht kunt u ook nog gezellig koffie drinken.

Huisregels: Reparaties worden zo veel mogelijk uitgevoerd door de bezoekers zelf, zo nodig met hulp van de aanwezige reparatiedeskundigen. Gebruik van gereedschap en materiaal zoals lijm en lapjes is gratis, evenals het advies van de deskundigen. Een vrijwillige bijdrage wordt zeer op prijs gesteld. Voor het gebruik van nieuwe materialen zoals snoeren, stekkers, zekeringen, kant en klare kniestukken of applicaties dient apart te worden betaald.

Bezoekers die kapotte voorwerpen aanbieden ter reparatie, doen dat op eigen risico. De reparateurs geven geen garantie op de met hun hulp uitgevoerde reparaties en zijn niet aansprakelijk als voorwerpen die in het Repair Café zijn gerepareerd, thuis toch niet blijken te functioneren. De reparateurs zijn niet aansprakelijk voor schade aan de aangeboden voorwerpen of voor andere schade die het gevolg is van activiteiten in het Repair Café.

De reparateurs behouden zich het recht voor om bepaalde voorwerpen niet te repareren. De reparateurs zijn niet verplicht om gedemonteerde apparaten die niet gerepareerd kunnen worden, weer in elkaar te zetten. De bezoekers van het Repair Café zijn zelf verantwoordelijk voor het netjes afvoeren van kapotte voorwerpen die niet konden worden gerepareerd. Om lange wachttijden te voorkomen, wordt bij drukte maximaal één kapot voorwerp per persoon bekeken. Voor een volgend voorwerp sluit de bezoeker weer achter in de rij aan.

Weggooien? Mooi niet!

Het Repair Café wordt elke derde woensdag van de maand gehouden in de Foyer van De Brink.

Gegevens

Datum:
15 december 2021
Tijd:
09:30 - 11:30
Evenement Categorie:
Evenement Tags:
, ,

Organisator

De Brink
Telefoon:
0226 - 45 17 91
E-mail:
info@debrinkobdam.nl
Bekijk de site van Organisator

Locatie

De Brink
Dorpsstraat 155
Obdam, 1713 HE
+ Google Maps
Telefoon:
0226 - 45 17 91
Bekijk de site van Locatie

G-718ZS7GCQG G-LXZP5RH9MK