RTV West-Friesland

Foto: HBP Media
Cultuur

Kasteel Radboud, twee dagen in het teken van de middeleeuwen

MEDEMBLIK – Kom naar het middeleeuws kampement en zie hoe het er in vervlogen tijden aan toe ging. De Hanzecompagnie slaat dit weekend zijn tenten op bij Kasteel Radboud en gaat aan de slag met oude ambachten zoals borduren, houtsnijwerk en smeden. De ambachtslieden vertellen graag over hun werk en laten je alles zien. Ook ontmoet je echte ridders!

Meer over de Hanzecompagnie
De Hanzecompagnie vloeit voort uit de Ridders van de IJssel, die eerder bij Kasteel Radboud op bezoek kwamen. De naam heeft een middeleeuwse achtergrond: Hanze was een verbond van steden, opgericht door de middeleeuwse kooplieden. Dankzij de samenwerking konden de steden goed handel drijven en belangen en handelswaar verdedigen, desnoods gewapend. De Hanzesteden waren rijk genoeg om ridders en soldaten in te huren. Een van de Hanzesteden is Kampen, de thuisbasis van de Hanzecompagnie. Met deze naam zijn zowel de ambachten als de ridders vertegenwoordigd.

Let op! Het middeleeuws kampement is buiten op het plein en vrij toegankelijk. Als je ook het museum wilt bezoeken, kun je het beste vooraf je tickets bestellen. Van 21 mei t/m 22 mei dagelijks van 10 tot 17 uur.

Reageer

Heeft u dit ook al gelezen