RTV West-Friesland

Foto aangeleverd
Cultuur

Kerst-Museum van de 20e eeuw voor hele gezin

Speculaaspop versieren, speurtochten en leuke exposities

HOORN – Kinderen die tijdens de Kerstvakantie het Museum van de 20e Eeuw bezoeken kunnen gratis een speculaaspop versieren. En daarna mogen ze hem thuis opsmikkelen, als ze tenminste zo lang kunnen wachten. Ook is er een gratis AudioTour en een Speurtocht voor de kids.

Kinderen krijgen in het museum een oudhollandse speculaaspop en mogen die onder enthousiaste begeleiding zelf versieren. Je hoeft je hiervoor niet aan te melden. Kom gezellig naar het museum en versier een heerlijke speculaaspop dagelijks tussen 13.00 en 16.00 uur. In het museum worden ook een ouderwetse speculaasmachine en speculaasplanken getoond. En in het winkelstraatje van vroeger vind je de bakkerij en bakkerswinkel.

Tekst loopt door onder de foto’s

Maar ook bouwen en spelen

Kinderen kunnen echter ook bouwen en spelen in het nostalgische museum. Speel een spelletje tafelvoetbal of ga sjoelen. Met Kapla een reuzetoren bouwen kan ook of ga aan de slag met tafels vol Lego of Playmobil. Je hoeft je tijdens de Kerstvakantie niet te vervelen.

Keuze uit Puzzeltochten en Audiotours

Je kunt ook met je gezin samen een speurtocht langs de Nederlandse kindertelevisie maken of de gratis AudioTour met ingebouwde kwis doen. Uiteraard bekijk je ook de twee leuke tentoonstellingen: “70 jaar KinderTV” en “50 jaar Jan, Jans en de Kinderen” die nog steeds te zien zijn.

Kijk voor meer informatie (entreeprijzen, parkeren en meer) op www.museumhoorn.nl . De MuseumKaart geeft gratis entree.

Reageer

Heeft u dit ook al gelezen